Sayıları milyonlara dayandı. Yıllarını verdiler ama tezgâhtarlık, kuryelik, garsonluk yapıyorlar

Sayıları milyonlara dayandı. Yıllarını verdiler ama tezgâhtarlık, kuryelik, garsonluk yapıyorlar
Kendi alanlarında iş bulamayıp tezgâhtarlık, kuryelik, garsonluk, çağrı operatörlüğü gibi işler yapmak zorunda kalan üniversite mezunlarının sayısı da giderek artıyor. 2 milyon 506 bin genç işsizin 750 bini ise üniversite mezunu.

Milli Gazete’den Onur Şehmus Şahin’in haberine göre, sayısı 2 milyon 506 bini aşan genç işsizlerden 750 binini ise üniversite mezunları oluşturuyor.

Ekonomik kriz, atama kontenjanlarının düşüklüğü ve özel sektördeki güvensiz ortam nedeniyle mağdur olan üniversite mezunları, gelecekten umutsuz.

2015 yılında mezun olan ve 6 yıla yakın bir süredir işsiz olduğunu belirten diyaliz teknikeri Beyza Akyüz, "Mesleğimi icra edemiyorum. Kurduğum hayaller, geleceğe dair umutlarım her gün yıkılıyor" derken fen edebiyat fakültesi sosyoloji bölümünden 2015 yılında mezun olan İlyas Biçer ise, "Bir kız babasıyım ve eşim de atanamayan matematik öğretmeni. 120 binden fazla mezunu olan bir bölümden 50 kişi atama oluyor" diye konuştu.

İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olan ve iki yıldır işsiz olduğunu söyleyen F.K., "Devlet kurumlarına mühendis olarak atanmamız neredeyse imkânsız. Özel sektörde de iş bulmak çok zor. İş bulduğumuz zaman da asgari ücretin altında bir maaş teklif ediyorlar. Son iş başvurumda 1.700 TL maaş teklif ettiler. Ben 1.700 TL için mi mühendis oldum?" şeklinde konuştu.