Sayıştay’ın İBB’nin süt dağıtmasını sakıncalı bulmasına Emin Çapa’dan müthiş yorum

Sayıştay’ın İBB’nin süt dağıtmasını sakıncalı bulmasına Emin Çapa’dan müthiş yorum
İBB’nin üniversite öğrencilerine yaptığı nakdi yardımı ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz bir şekilde olarak dağıtılan Halk Süt’ü Sayıştay, mevzuata aykırı bulmasını eleştiren, Ekonomist ve Gazeteci Emin Çapa, “Hepimizi delirtmek için bilerek yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Sayıştay'ın İBB 2019 yılı denetim raporu yayımlandı. Raporda raporunda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan üniversite öğrencilerine nakit yardımı ve çocuklara ücretsiz süt dağıtımı da incelendi ve mevzuata aykırı bulundu.

Sayıştay’ın İBB hakkında vermiş olduğu kararı eleştiren Ekonomist ve Gazeteci Emin Çapa, “Kamu ihalelerini 5 şirkete vermek "mevzuata uygun", ama çocuklara bedava süt dağıtmak değil. Çılgın projeleri yandaşa verip, sonra Hazine'den para ödemek "mevzuata uygun", üniversite öğrencilerine burs değil. Hepimizi delirtmek için bilerek yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Emin Çapa’nın paylaşımının tamamı şu şekilde:

“YUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH

Kamu ihalelerini 5 şirkete vermek "mevzuata uygun", ama çocuklara bedava süt dağıtmak değil. Çılgın projeleri yandaşa verip, sonra Hazine'den para ödemek "mevzuata uygun", üniversite öğrencilerine burs değil.

Hepimizi delirtmek için bilerek yapıyorlar."

dmin-ca.jpg

 

İlgili Haberler