Seçkin Türesay kimdir?

Seçkin Türesay kimdir?
Basının duayen isimlerinden Hürriyet Gazetesi'nin uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü ve Yayın Koordinatörlüğü yapan Seçkin Türesay yaşamını yitirdi. Korona virüs tedavisi gören Türesay durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alınıp entübe edilmişti. Gelen acı haberin ardından Seçkin Türesay kimdir? Nereli? Öldü mü? Kaç yaşında? sorularının yanıtları araştırılıyor.

Basının duayen isimlerinden 77 yaşındaki Türesay, korona virüse yakalanınca Maltepe’deki bir özel hastaneye kaldırılmış, sağlık durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alınarak entübe edilmişti. Türesay, bu sabah erken saatlerde hayatını kaybetti.

SEÇKİN TÜRESAY KİMDİR?

Seçkin Türesay, 1943''da İzmir''in Urla ilçesinde doğdu. Işık Lisesi''nden mezun olduktan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Bundan iki yıl sonra da İktisat Fakültesine bağlı Gazetecilik Enstitüsü’ne kaydoldu. 

Gazeteciliğin ilk yıllarını 1964 yılında haftalık Durum Dergisi’nde yaşadı. 1969''da askerlikten dönünce Son Havadis Gazetesi’ne girdi. 1970 yılında Hürriyet grubunun 2''nci gazetesi olan Yeni Gazete’ye girdi. Yeni Gazete''nin 1971 yılında kapatılması üzerine Hürriyet Gazetesi’ne geçti. 1 Ağustos 1971 tarihinde başlayan Hürriyet serüveni iki kez kesintiye uğrayarak 31 Mart 2012’ye kadar devam etti. 

Hürriyet Gazetesi''ndeki ilk görevi gece yazı işleri sorumluluğuydu. 1972''de birinci sayfa sorumlusu olan Türesay, daha sonra Hürriyet’te sırasıyla Sorumlu Müdür, Yazı İşleri Müdürü, Genel Yayın Müdürlüğü ve Yayın Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. 

Öte yandan 1988 ile 1991 yılları arasında Günaydın Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü’nü de yaptı. Hürriyet Gazetesi''nden ayrıldıktan sonra haftalık Siyasi Yeni Ulus Gazetesi Genel Yayın Yönetmeliği’ni yaptı. 

Nazan Türesay ile evli olan Seçkin Türesay''ın Seçil Türesay adında kendisi gibi gazeteci bir kızı var. 

TGC tarafından iki kez Yılın Gazetecisi Ödülü''ne layık görülen (1982-1983) Türesay, 1989’da Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Yılın Genel Yayın Müdürü ödülünü aldı. Türesay, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde 10 yılı aşkın süreyle Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca, 2016 TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü''nün sahibiydi.
 

İlgili Haberler