"Seçmen belirsizliğe son vermek istiyor"

"Seçmen belirsizliğe son vermek istiyor"
Oy ve Ötesi Derneği Başkanı Mustafa Köksalan, seçmenin 31 Mart'taki belirsizliğe bir son vermek istediğini dile getirdi.

Oy ve Ötesi Derneği Başkanı Mustafa Köksalan, 23 Haziran'daki seçimde sandık başında görev almak isteyenlerin sayısında artış olduğunu söylüyor. Köksalan'a göre seçmen, 31 Mart'taki belirsizliğe bir son vermek istiyor.

Oy ve Ötesi Derneği 2014 yılından beri sandık başlarında gönüllü olarak gözlemcilik yapıyor. Seçim öncesinde dernek tarafından eğitim verilen müşahitler, sandık başlarında görev alarak T3 adını verdikleri mobil uygulamaya ıslak imzalı tutanakları yüklüyorlar. Böylece dernek, elde ettiği tutanakları Yüksek Seçim Kurulu'nunkilerle karşılaştırarak seçimde usülsüzlük yapılıp yapılmadığını teyit ediyor.

Beşinci yılını dolduran dernek, 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde de gönüllüleriyle birlikte sandık başında olacak.

DW Türkçe'nin haberine göre, seçim öncesi gönüllü sayılarında artış olduğunu dile getiren Köksalan'ın açıklamaları şöyle:

"Bir önceki seçim iptal edildi. Bu nedenle vatandaş daha fazla katılım göstererek, denetimin içinde yer alarak bu belirsizliğe son vermek istiyor olabilir. Herhangi bir anket çalışması yapmadık. Tam olarak vatandaşı neyin motive ettiğini bilmiyorum. Az önce de söyledim, bir önceki seçimlerde gönüllü katılımı azdı. Ancak 23 Haziran için kayıtları açtığımızda, 31 Mart'ta görev yapan toplam kişi sayısından daha fazla gönüllünün ikinci günde görev talebinde bulunduğunu gördük. İki günde iki bin 600 kişi başvuruda bulundu. Bu demek oluyor ki seçim gününe kadar görev almak isteyenlerin sayısı daha da artacak."