Mehmet şef, ,büyük halk ozanı Neşet Ertaş'ı mezarını başında andı

Mehmet şef, ,büyük halk ozanı Neşet Ertaş'ı mezarını başında andı
Jüri koltuğuna oturduğu MasterChef Türkiye programıyla adını geniş kitlelere duyuran ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, "Bozkırın Tezenesi" olarak bilenen ve Türk halk müziğine sayısız eser kazandıran Neşet Ertaş'ın Kırşehir'deki mezarını ziyaret ederek dua etti

TV8 ekranlarının büyük bir heyecanla izlenen lezzet yarışması MasterChef''in yeni sezonunda da jüri koltuğuna oturmaya hazırlanan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, Bozkırın Tezenesi olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş''ın, Kırşehir''de, Bağbaşı Mezarlığında yer alan mezarını ziyaret etti.

Mehmet Yalçınkaya, Neşet Ertaş''ın mezarı başında çekilen fotoğraf karesini 1,1 milyon takipçili Instagram hesabından ''''Büyük ustayı ziyaret ettim büyük Ozanımız NEŞET ERTAŞ ve aklıma gelen Ah yalan dünya türküsü saygıyla ???? #neşetertaş #kırşehir'''' notuyla yayınladı

Bozkırın Tezenesi Ne Demek?

Bozkırın Tezenesi adından da anlaşılacağı gibi bozkır ve tezenenin birleşiminden bir araya gelmiştir. Bozkır Anadolu’yu çağrıştırırken tezenenin anlamı ise Anadolu’daki insanların bağlama çalmak için kullandığı araçlardır. Bütün olarak Bozkırın Tezenesi ise Anadolu kültürünün türkülerini söyleyip bu türküleri daha farklı ve geniş kitlelere sevdiren kişidir.

Bozkırın Tezenesi Kime Denir? 

Bozkırın Tezenesi Türk ozanlarından Neşet Ertaş için söylenen kalıp bir cümledir. Neşet Ertaş hem türküleri hem de türkülere kattığı yorumlar ile insanların kalbinde taht kurmuş bir ozandır. Bozkırın Tezenesi, Neşet Ertaş’a Yaşar Kemal tarafından verilmiştir.

İlgili Haberler