Sefer Üstün: “Pelikancı ve trol zihniyet…”

Sefer Üstün: “Pelikancı ve trol zihniyet…”
Ahmet Davutoğlu’na yakın isimlerden birisi olan Ayhan Sefer Üstün, “Yeni bir parti kurulacak mı?” Sorusuna, “Ancak bu metne Pelikancı ve trol zihniyetiyle yaklaşılırsa elbette ki istenmeyen gelişmeler olabilir” ifadeleriyle cevap verdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın olan isimlerden AKP’nin eski Milletvekili Ayhan Sefer Üstün Yeni Sakarya gazetesinden Engin Arapoğlu’nu konuştu. Ayhan Sefer Üstün, Davutoğlu’nun AKP’ye yönelik eleştirilerinin yer aldığı açıklamayı ve yeni parti kuracağı yönündeki iddialarını değerlendirdi. Üstün, “Bu metne Pelikancı ve trol zihniyetiyle yaklaşılırsa elbette ki istenmeyen gelişmeler olabilir” ifadelerini kullandı.

Ayhan Sefer Üstün’ün röportajı şu şekilde:

 “DAVUTOĞLU OLDUĞU İÇİN HASET BİR EL SANKİ BU İŞİ SÜREKLİ ENGELLEDİ”

Davutoğlu’nun Sakarya için söz verdiği hastane projesine ilişkin açıklamada bulunan Üstün, “Bu meselede bizim göbeğimizi çatladı adeta. Çünkü hem Sayın Ahmet Davutoğlu hem de Sayın Cumhurbaşkanı iki sefer bu projeye sahip çıktı ve söz verdi. Fakat çıkış noktası Ahmet Davutoğlu olduğu için haset bir el sanki bu işi sürekli engelledi” dedi.

Ayhan Sefer Üstün, Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesine ise “Tank Palet fabrikası son derece stratejik bir fabrika. Bu fabrikayı özelleştirirsek kendi tüzüğümüzle çelişiriz” sözleriyle karşı çıktı.

 “BU METİN İSTİŞARELER İLE HAZIRLANMIŞ ORTAK AKLIN BİR ÜRÜNÜDÜR”

Son dönemde yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal medyada “manifesto” olarak yorumlanan açıklamalarda bulunmuştu.

Davutoğlu’nun bu çıkışını değerlendiren Üstün, şunları söyledi:

“Sayın Davutoğlu Ak Parti’nin son kongresinde delege dahi yazılmadı. Başbakanlık, bakanlık, genel başkanlık yapmış bir insanın delege dahi yapılmaması, istişare toplantılarına çağrılmaması akıl alır bir durum değil gerçekten. Hal böyle olunca Sayın Davutoğlu görüşlerini sosyal medya üzerinden açıklama yöntemini bulmuştur. Bu metin istişareler ile hazırlanmış ortak aklın bir ürünüdür.”

 “PELİKANCI VE TROL ZİHNİYETİYLE YAKLAŞILIRSA İSTENMEYEN GELİŞMELER OLABİLİR”

 “Şayet Davutoğlu’nun tespit ve önerilerinden istifade edilmezse yeni bir parti kurulacak mı?” sorusuna ise Üstün, şu dikkat çeken yanıtı verdi:

 “Geleceği ben bilemem ve tahmin edemem. Kimse zor yokuşa tırmanmak istemez. Eğer bir çözüm üretilir ve kucaklaşma sağlanırsa bundan herkes memnun olur. Ancak bu metne Pelikancı ve trol zihniyetiyle yaklaşılırsa elbette ki istenmeyen gelişmeler olabilir. O bakımdan ben ümit ediyorum ki bu metinden, halkın tabiriyle manifestodan faydalanılsın ve her yönüyle hayırlı sonuçlar çıkarılsın.”

İşte o röportaj:

İlgili Haberler