Şehit Anaları Derneği, dünya kamuoyuna seslendi

Şehit Anaları Derneği, dünya kamuoyuna seslendi
Şehit Anaları Derneği Sözcüsü Beyza Tufan, TSK'nın büyük bir başarıyla sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı’nın haklı gerekçelerini dünya kamuoyuna anlattığı videoda terör örgütü PKK ve YPG’nin 50 binden fazla sivilin ölümünden sorumlu olduğunu söyledi.

Şehit Anaları Derneği, askerimizin 6 gündür Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarını ortadan kaldırmak için sürdüğü Barış Pınarı Harekatı’nı dünya kamuoyuna anlatmak için harekete geçti. Şeht Anaları Derneği Sözcüsü Beyza Tufan, İngilizce yaptığı açıklamada PKK  ve Suriye kolu olan YPG’nin, aralarında bebeklerin de olduğu 50 binden fazla sivilin ölümünden sorumlu olan terör örgütleri olduğunun altını çizdi.

Terör örgütünün ormanları yaktığının ve kamu mallarına zarar verdiğini belirten Tufan, batı medyasının Barış Pınarı operasyonunu ‘Türkler ile Kürtler arasında bir mücadele’ olarak gösterdiğini ancak bu durumun gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.

Şehit Anaları Derneği Beyza Tufan sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’de pek çok Kürt PKK ve YPG’ye sempati duymuyor çünkü onların gerçek yüzünü iyi biliyorlar. PKK ve YPG terör örgütünün amacı devletimizden toprak kopararak bir terör devleti kurmak. Bu sebeple de Türkiye, güney sınırlarının güvenliğini sağlayabilmek ve terörden arındırabilmek için Barış Pınarı Operasyonu’nu başlattı. Provokatör sosyal medya hesaplarının yalanlarına inanmayın. Biz asla Kürtleri öldürmüyoruz. Türkiye, sadece teröristleri hedef alıyor. 50 bin kişinin katili teröristlerin yanında değil, terörizme karşı verdiği haklı mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olun.