Şeker hastalarına özel olarak üretilecek: Hazırlıklar başladı

Şeker hastalarına özel olarak üretilecek: Hazırlıklar başladı
Kırmızı ve mor meyve-sebzelerden yapılan ürünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Gümüşhane'de bir firma pestil ve kömenin şeker hastaları tarafından tüketilmesi için üretim hazırlığına başladı.

Sağlık için büyük bir öneme sahip olan mor meyveler, birçok ürünün üretiminde kullanılıyor. Gümüşhane'de bir pestil firması, şeker hastalarının da pestil ve köme yiyebilmesi için kolları sıvadı. Kırmızı ve mor meyve-sebzelerden yapılan pestil ve köme için deneme çalışması yapan firma, seri üretime geçmeye hazırlanıyor. 

DHA'da yer alan habere göre İstanbul Üniversitesi, Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin 12 yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından kırmızı ve mor meyve-sebzelerden elde edilen, insan sağlığına faydalı ‘Mor meyveler’ isimli ürün geliştirildi. Gümüşhane’de faaliyet gösteren bir firma, toz halindeki bu ürünü alarak yörenin vazgeçilmez lezzeti pestil ile buluşturdu. 

kome.jpg

Kiraz, mürdüm eriği, yaban mersini, böğürtlen, kırmızı pancar ve kırmızılahana gibi sebzelerin toz haline getirilerek elde edilen ‘Mor meyveler’ adlı üründen pestil ve köme yapmak için kolları sıvayan firma, başta şeker hastaları olmak üzere birçok kronik hastalığı olan kişilerin de pestil ve köme yemesini amaçlıyor. Şeker hastalarına özel üretilecek pestil ve köme için deneme çalışması yapan firma, seri üretime geçmeye hazırlanıyor. 

"DİYABET HASTALARININ ARTIK PESTİL VE KÖME YEMESİ HAYAL DEĞİL"

Diyetisyen Kübra Bilgin, "Antosiyanin, diğer besin öğeleri gibi vücudumuzda depolanamaz ve enerji olarak kullanılamaz. Mormiks’le geliştirilen ürünler antosiyoninlerin etkilerinden dolayı düşük glisemik indekse sahiptir. Gümüşhane’de bu üründen pestil ve köme yapılması için çalışmalar başladı. Diyabet hastalarının da artık pestil ve köme yemesi hayal değildir. Antosiyaninler, antidiyabetik etkileri sayesinde sindirim sistemimizde yer alan ve kan şekerimizin yükselmesinden birinci derece sorumlu olan alfa-amilaz enzimini baskılayarak tüketilen sindirilmemiş şekerin kana daha yavaş karışmasını sağlar." dedi.