"Selahattin Demirtaş'ın bilinci kapandı"

"Selahattin Demirtaş'ın bilinci kapandı"
Terör örgütü üyeliği ve propagandasından tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 26 Kasım'da göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilincinin kapandığı iddia edildi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü üyeliği ve propagandasından tutuklu bulunan Demirtaş'ın, 26 Kasım sabahı rahatsızlandığını ve bir süreliğine bilinç kaybı yaşadığını iddia eden Aygül Demirtaş, ilk müdahaleyi hücre arkadaşı Abdullah Zeydan'ın yaptığını sonrasında çağrılan ambulans ile Demirtaş'ın acile kaldırıldığını ve EKG'sinin çekildiğini belirtti.

Öte yandan Aygül Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın hastaneye sevkini istediklerini yalnız cezaevi yönetiminin kabul etmediğini iddia etti.

HDP'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin HDP'den yapılan açıklamada ise "Yetkililerle yapılan görüşmeler sonunda sayın Demirtaş hastaneye sevk edilmiştir. ve Dr. Necdet İpekyüz bugün kendisini ziyaret etmiş ve bir görüşme gerçekleştirmiştir" ifadelerine yer verildi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili avukatı tarafından gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 26/11/2019 günü cezaevi yönetimine rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır. Yapılan tetkikler neticesinde Demirtaş’ın herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir. Bu süreç içerisinde Selahattin Demirtaş’ın ailesi ve ziyaretçileriyle rutin olarak yapılan görüşmeleri gerçekleşmiştir. Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene talepleri de her zaman karşılanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler