Selanik'te Atatürk Evi'ne saldırı girişimi

Selanik'te Atatürk Evi'ne saldırı girişimi
Büyük Önder Atatürk'ün Selanik'te doğduğu eve saldırı girişimi gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, saldırı girişiminde bulunanların, PKK bağlantılı anarşist gruplar olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev olan Selanik Atatürk Evi'ne yönelik eylem teşebbüsünde bulunuldu. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, PKK bünyesinde terörist faaliyet yürüttükleri de bilinen Yunan anarşist gruplar tarafından bugün saat 11.00 sularında Selanik Başkonsolosluğu yerleşkesindeki Atatürk Evi'ne saldırı girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Aksoy, eylemcilerin başkonsolosluk görevlilerince kontrol altına alındığını ardından da Yunan polisince gözaltına alındıklarını belirtti.

Hami Aksoy ''Yunan makamlarından beklentilerimiz, bu ve benzer girişimleri kaynağında engellemeleri, misyonlarımızın ve personelinin korunmasına yönelik titiz tedbirler almaları, her hal ve karda, failleri yargı önüne çıkararak hak ettikleri şekilde cezalandırmalarının sağlanmasıdır'' dedi.

İlgili Haberler