Selçuk Geçer kendini tutamadı söyledi. Merkez Bankası koridorlarında herkes bu tweeti konuşuyor

Selçuk Geçer kendini tutamadı söyledi. Merkez Bankası koridorlarında herkes bu tweeti konuşuyor
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, TL'nin son 10 gün hariç en az değer kaybeden para birimi olduğunu söyleyen Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Geçer, "Ne bu? Zaytung haberi mi?" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Türk Lirası''nın değer kaybına ilişkin olarak "Son 10 günü çıkarırsak bir ayda en az değer kaybeden para birimi TL" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, önceki günlerde enflasyon raporunu açıkladı.

2022 enflasyonunu yüzde 60’a çıkaran rapor konuşmasında Kavcıoğlu TL’ye de değinerek, son 10 gün çıkarıldığında son bir ayda en az değer kaybeden para biriminin Türk lirası olduğunu söyledi. 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yapılan bu açıklamaları sosyal medyadan ti''ye aldı. Geçer, "Ne bu? Zaytung haberi mi?" dedi.

İktidarın ekonomi yönetiminin aldığı kararlar son yıllarda TL’yi gittikçe değersiz duruma getirdi. 

5 yıl önce 3.5 lira olan dolar bugün 18 TL''yi aştı. Böylelikle döviz kurundaki artış enflasyonun da artmasına neden oldu. Simit''in fiyatı bile 1 liradan 5 liraya çıktı.

Erdoğan yıllar önce simit üzerinden ''asgari ücret hesabı'' yaparak “Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz?” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan''ın 4 kişilik bir aile üzerinden yaptığı simit hesabı son yapılan zamlarla birlikte simit ve çay yemek bile lüks oldu.  

Fakat Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun enflasyon raporuna ilişkin yaptığı açıklamalar eleştirilere neden oldu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer de Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu''nun bu sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Geçer''in paylaşımı şöyle: 

"Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu:

"Son 10 günü çıkardığımızda, son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk Lirası."

NE BU? ZAYTUNG HABERİ Mİ?"

İlgili Haberler