Selvi'den cumhurbaşkanlığı yorumu

Selvi'den cumhurbaşkanlığı yorumu
Hükümete yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'nin İYİ Parti hamlesini değerlendirdiği yazısında "Cumhurbaşkanlığı seçiminin muhalefete bırakılmayacak kadar önemli bir iş olduğu görüldü" ifadelerini kullandı.

CHP'den 15 vekilin partilerinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesiyle İYİ Parti'nin seçimlere girmesi kesinleşirken, CHP'nin hamlesinin yankıları gelmeye devam ediyor.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, köşesinde CHP'li 15 vekilin istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesini değerlendirdi. 

"CHP’den istifa eden 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesiyle birlikte dengeler değişti. İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin önünde hiçbir engel kalmadı" diyen Selvi, SP lideri Karamollaoğlu'nun da görüşme trafiğine de değinerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de denkleme dahil olacağını söyledi.

Yazısında CHP-İYİ Parti arasındaki bu anlaşmanın burada kalmayacağını ve devam edeceğini belirten Selvi, sözlerini "Uğruna darbeler yapılıp, muhtıralar verilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin muhalefete bırakılmayacak kadar önemli bir iş olduğu görüldü. Ama asıl önemli olan: Millet bu işe ne diyecek?" şeklinde sonlandırdı.

Selvi'nin, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin muhalefete bırakılmayacak kadar önemli bir iş olduğu görüldü" sözleri ise dikkat çekti.

 

İlgili Haberler