Şenel: İki kurşun bana hediye kaldı

Şenel: İki kurşun bana hediye kaldı
Burdur’da, evinde eşi Fatma Şenel ile birlikte uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Yeşilova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Mümtaz Şenel, saldırganın çok soğukkanlı olduğunu belirterek, “Vücuduma isabet eden sekiz kurşundan ikisi bana hediye kaldı” dedi.

Burdur’da, evinde eşi Fatma Şenel (64) ile birlikte uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel (68), saldırganın çok soğukkanlı olduğunu belirterek, “Vücuduma isabet eden sekiz kurşundan ikisi bana hediye kaldı. İki tanesi vücudumda” dedi.

Olay, 20 Nisan saat 04:30’da meydana geldi. Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’in, Yeşilova ilçesi Koyunlar Çeşme Mahallesi’ndeki evinin kapısı çaldı.

Kapıyı açan Şenel ile eşi Fatma Şenel, silahlı saldırıya uğradı. İkisi de bacaklarından vurulan çift, Yeşilova Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

8 kurşun isabet eden Mümtaz Şenel, sol ayak kaval kemiğinden ameliyat edildi. 3 günlük tedavi sonunda da 2 kurşun isabet eden eşi ile birlikte dün taburcu oldu. Çiftin tedavisi saldırıya uğradıkları evlerinde devam edecek.

Kurşunlardan 6’sının vücuttan çıktığı, 2’sinin ise sol bacakta kaldığı ancak riskli bölgede oldukları için alınamadığı öğrenilen Başkan Mümtaz Şenel’e yaklaşık 1 ay fizik tedavi de uygulanacak.

“GÜLÜMSEMEYİ HİÇ EKSİK ETMEDİM”

Evinde ziyarete gelen vatandaşlar ve partilileri sosyal mesafe kuralına uygun şekilde ve maskeli olarak kabul eden Şenel, “Doktor, 8 kurşun isabet ettiğini söyledi. Altısı girmiş- çıkmış. Doktorum ‘İkisi içeride, bunu ölünceye kadar taşıyacaksınız’ dedi. Böyle bir şeyden sonra yaşamak mümkün değil. Gülümsemeyi hiç eksik etmedim. Birinci gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum aradı. İkinci gün Adalet Bakanı aradı. Söyledikleri şey, ‘Orada bir tane bir şey bırakmayacağız’ dedi. Vali, Emniyet Müdürü de geldi. ‘Başkanım selam vereni tutuklayacağız. Bu adamlara kim selam verdiyse tutuklayacağız’ dedi” diye konuştu.