Akkuyu'da kurulacak nükleer santral

Akkuyu'da kurulacak nükleer santral
Akkuyu'da kurulacak nükleer santral

Endonezya Ulusal Nükleer Enerji Ajansı Heyeti, Türkiye'nin nükleer santrali tecrübelerinden faydalanmak için Akkuyu Nükleer San

Endonezya Ulusal Nükleer Enerji Ajansı Heyeti, Türkiye'nin nükleer santrali tecrübelerinden faydalanmak için Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulacağı sahada incelemelerde bulundu.

 


Akkuyu NGS A.Ş'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkelerinde ilk nükleer santrali yapmak için yer seçimi çalışmaları yürüten heyet, beldede yapılacak olan Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu'nun sahasını gezdi. Endonezya Ulusal Enerji Ajansı Nükleer Enerji Geliştirme Merkezi Başkanı Yarianto Budi Susilo başkanlığındaki 8 kişilik heyet, Akkuyu NGS A.Ş tarafından sahada yürütülen etüt ve halkla ilişkiler çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyet Başkanı Susilo, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ülkelerinde yapacakları ilk nükleer santralin yer seçimi çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Türkiye'de elde edilen deneyimlerin önemli olduğunu vurgulayan Susilo, ülke olarak bu tecrübelerden faydalanacaklarını kaydetti. Susilo, kendilerini ağırlayan Akkuyu NGS A.Ş yetkililerine teşekkür etti.