Kayıp yolcuların yakınları isyanda

Kayıp yolcuların yakınları isyanda
Düştüğü açıklanan uçağındaki yolcuların yakınları, daha doyurucu bilgi istemiyle Pekin'deki Malezya Elçiliği'ne yürüdü. Çinli yetkililer de olayla ilgili net kaynak talep etti

Kayıp yolcuların yakınları isyanda

Esrarengiz  bir şekilde kaybolan ve düştüğü açıklanan  Malezya yolcu uçağının  Çinli yolcularının yakınları, doyurucu bilgi istemiyle Pekin'deki Malezya Elçiliği'ne yürüyünce, müdahale eden polisle çatıştı. Çinli yetkililer de Malezya'nın kayıp uçağın düştüğü açıklamasının ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürmesi gerektiğini belirterek, yetkililerden uçağın düştüğü bilgisine nasıl vardıkları konusunda net kaynak ve bilgi talep etti.

Arama çalışmaları durdu

Uçaktaki yolcuların ve mürettabatın yakınları üzüntü ve öfkelerini dile getirirken, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı, bu sonucun çıkarıldığı uydu verilerini de istedi. Avustralyalı yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle kayıp Malezya Havayolları uçağını arama çalışmalarına ara verildiğini açıkladı. Yetkililer, şiddetli rüzgar ve yağmurun uçakların güvenli bir şekilde uçmasını engellediğini söyledi. Malezya gazeteleri, öldüklerine inanılan yolcular anısına siyah başsayfalarla çıktı.