Hava ulaştırması anlaşması olan ülke sayısı 175'e ulaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hava ulaştırması anlaşması olan ülke 2003'te 81 iken 2024'te bu sayıyı 175'e yükselttik" dedi.
Kapadokya'da balon park halindeki otomobile çarptı Nevşehir Aşk Vadisi’nde bir sürücü, manzarayı daha iyi izleyebilmek için aracını sıcak hava balonlarının iniş alanına park etti. İnişte olan bir balon, rüzgarın etkisiyle yeniden havalanarak park halindeki araca çarptı.
Kapadokya'da 20 turisti taşıyan balon peribacalarına çakıldı! Korku dolu anlar Kapadokya'da sıcak hava balonu iniş sırasında ters rüzgara yakalanarak peribacalarının arasına sıkışırken, balon pilotunun sağduyulu hareketleri, muhtemel bir faciayı önledi.
Yılbaşında Kapadokya’da doluluk oranı yüzde 90’ı aştı Yeni yılı karşılamak için Kapadokya’ya akın eden turistler, bölgedeki tesislerin doluluk oranını yüzde 90’ın yukarısına taşıdı.
100 Euro olan balon turuna yabancılar biniyor Türkler izliyor Kapadokya bölgesinde 1 saatlik sıcak hava balonunun fiyatı görenleri şok etti. Sıcak hava balonu işletmecisi Halis Aydoğdu, yerli turistlerin balon fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bu nedenle binemeyip izlediklerini söyledi.
Sıcak hava balonu alev aldı Meksika’nın piramitleriyle ünlü Teotihuacan şehrinde bir sıcak hava balonunun alev alması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Balon faciasında ölü sayısı 5’e yükseldi ABD'nin New Mexico eyaletinde, turistleri gezdiren sıcak hava balonunun düşmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.
La Liga'dan Kapadokya görüntülü EL Clasico tanıtımı İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 30. haftasında Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak El Clasico (Klasik) maçı öncesi Kapadokya'dan görüntüler içeren bir video yayımlandı. Görüntülerde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sıcak hava balonu üzerinde Real Madrid ve Barcelona bayrakları dalgalandırıldı.
Meksika'da hayatla ölüm arasında asılı kaldı. Sıcak hava balonunda görünmez kaza Meksika’nın Teotihuacan kentinde sıcak hava balonuyla tur yaparken sepetten sarkan kişi dengesini kaybetti. Son anda sepetin alt kısmına tutunan kişi, asılı halde 20 metre yükseklikten balonun iniş yapmasını bekledi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
159 gün sonra yeniden Kapadokya semalarındalar Korona virüs tedbirleri kapsamında uçuşları yasaklanana sıcak hava balonları 159 gün sonra yeniden faaliyete başladı. Sıcak hava balonları gökyüzünde güzel görüntüler oluşturdu.