Dünyada böylesi görülmedi: Aynı ligde 2 maçta 187 gol attılar!

Dünyada böylesi görülmedi: Aynı ligde 2 maçta 187 gol attılar!
Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de Premier Lig'e yükselme averaja kalınca iki takımın maçında tam 187 gol atıldı. Federasyon başkanı, "Hepsini tutuklayacağız" açıklamasını yaptı

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone''de Premier Lig''e yükselme mücadelesi veren Kahunla Rangers ve Gulf FC of Kono takımları son maça aynı puanla girdi. Yükselecek takımı averaj belirleyecekti ve daha çok gol atan takım hedefine ulaşacaktı.

Kahunla Rangers Lubebu United''la, Gulf da Koquima Lübnan''la karşılaştı.

Ancak maçların başlamasıyla birlikte gol yağmuru başladı. Kaleye her vurulan top gol oldu. Sonuçta Kahunla 95-0, Gulf da 91-1 sahadan galip ayrıldı.

Dünyada benzeri görülmeyen akıllara durgunluk veren skorlar karşısında Sierra Leone Futbol Federasyonu şaibe olduğu gerekçesiyle maçların sonuçlarını iptal etti.

Sierra Leone Futbol Federayonu Başkanı Thomas Daddy, “Böyle utanç verici bir durumun cezası kalmasına seyirci olamayız. Derhal bir soruşturma başlatacağız ve bu vasatlıktan sorumlu olan herkesi tutuklayacağız. Suçlu bulunanların tümü federasyon kurallarına göre ele alınacak ve ayrıca ülkenin yolsuzlukla mücadele komisyonuna teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

İşin en şaşırtan olaylarından biri de Lumbebu başkanının maç içinde şike olduğunu fark etmedikleri şeklindeki açıklaması oldu.