Şili’de ilginç görüntüler, kovayı kapan sokağa fırladı

Şili’de ilginç görüntüler, kovayı kapan sokağa fırladı
Şili’nin Patagonya bölgesinde Puerto Cisnes kasabasında karada ortaya çıkan deniz fili, vatandaşları harekete geçirdi. Eline kova dolusu su alan bölge sakinleri deniz filinin okyanusa sağ salim varmasını sağladı.

Milliyet’te yer alan habere göre, dünyayı sarsan görüntüler, Güney Amerika'nın ucunda yer alan Şili'nin Patagonya bölgesindeki Puerto Cisnes kasabasında kaydedildi.

Haberi alan herkes evinden sokağa fırladı, bazıları yaşananları cep telefonlarıyla kayıt altına alıp sosyal medya hesaplarından paylaştı.

sili-deniz-fili3.jpg

Puerto Cisnes sokaklarında yolunu kaybedip karaya çıkan bir deniz filinin görülmesiyle yer yerinden oynadı.

sili-deniz-fili2.jpg

Polis ve donanma kuvvetlerine haber verildi, kasaba sakinleri neredeyse bir araba kadar olan dev hayvanın okyanusa dönmesi için seferber oldu.

sili-deniz-fili.jpg

Paniğe kapılan hayvan akşam saatlerinde sokak sokak dolaşırken, bir süre sonra siyah brandayla etrafı çevrildi.

sili-deniz-fili7.jpg

Yaşam alanına dönmek için yerel halktan yardım alan dev hayvan, suya dönmeden önce Puerto Cisnes'te 10 blok boyunca yavaş yavaş ilerledi.

sili-deniz-fili6.jpg

Bir grup insan da kafası karışmış deniz filinin nefessiz kalmaması için üstüne kovalarla su boşalttı. Yardım edenlere bir köpek de katıldı.

sili-deniz-fili5.jpg

Kuyruğunu sallayarak kadraja giren köpek deniz filinin önünden koştu.

sili-deniz-fili4.jpg

Denizfili, 2 bin 500 insanın yaşadığı kasabada koronavirüs karantinası uygulanmaya başlanmadan kısa süre önce okyanusa varmayı başardı.