Simit yapımı | En kolay simit tarifi hangisi?

Simit yapımı | En kolay simit tarifi hangisi?
Kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan simidi evimizde de kolayca yapabiliriz. Simit yapımı için gerekli malzemeler ve en kolay simit tarifi haberimizde...

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan simit evde de kolayca yapılabiliyor. Temel malzemelerin yanında evde kolayca yapılabilen sokak simidi sofralarımızı şenlendiriyor. Peki, evde sokak simidi nasıl yapılır? En kolay simit tarifi hangisidir? İşte sokak simidi yapımının detaylı tarifi…

Kolay simit yapımı için gerekli temel malzemeler ise:

Un, su, maya, pekmez ve susam. Evde simit nasıl yapılır? Evde simit yapımı içi gerekli malzemeler nelerdir? İşte yanıtı…

Evde simit için malzemeler:

  • 700 g beyaz un
  • 300 g ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı pekmez
  • Çeyrek su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 500 g yarı kavrulmuş susam

simit.jpg

Simit yapımı | En kolay simit tarifi hangisi?

Evde sokak simidi tarifi:

1 tatlı kaşığı kuru mayayı 300 mililitre ılık suyun içinde iyice karıştırın.

Sonra bir kaseye 700 gram unu döküp ortasını çukur açarak mayalı suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya başlayın.

Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun.

Eğer hamur çok sert olursa biraz ıslatarak yoğurmaya devam edin.

Hamur kıvamına gelince yarım saat üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir yerde bekletin.

Kabarınca, tekrar yoğurun ve hamurdan 60-65 gramlık 12 beze koparın.

Hamurları tezgahta önce uzun ince fitiller halinde açın.

Parmak kalınlığında ve yaklaşık 2 karış uzunluğunda olmaları yeterlidir.

Sonra iki fitili yan yana getirip spiral gibi birbirine dolayıp yuvarlayın ve birleştirme yerini iyice bastırarak kıvırın.

Daha iyi yapışmaları için uçlarını elinizi ıslatıp da yapıştırabilirsiniz.

Derin bir tabağa bir yarım bardak üzüm pekmezi, çeyrek bardak su ve 1 tatlı kaşığı un koyarak karıştırın.

Ayrı bir tepsiye de yaklaşık 500 gram yarı kavrulmuş susam dökün.

Aktarlardan yarı kavrulmuş susam veya simit susamı olarak bulabilirsiniz.

Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp, fırına verin.

Fırınınızı 250 derecede ısıtın.

Fırının alt yüzeyine biraz su püskürtün ki simitleriniz iyice çıtır çıtır olsun. Yaklaşık 15-20 dakika sonra simitleriniz pismiş olacaktır.

Afiyet olsun!