Sinan Oğan'dan Erbil ve Endonezya'ya korona virüs yardımı yapan Kızılay'a tepki

Sinan Oğan'dan Erbil ve Endonezya'ya korona virüs yardımı yapan Kızılay'a tepki
Korona virüs salgının Türkiye'de de etkisini göstermeye başlamasının ardından tüm kurum ve kuruluşlar olağanüstü hale geçerken, Kızılay'ın Erbil ve Endonezya'ya korona virüs yardımında bulunması tepkilere neden oldu. Sinan Oğan, duruma tepki göstererek "Sen kimin Kızılayı'sın?" diye sordu.

Çin'de patlak veren ve kısa sürede dünyaya yayılan korona virüs, Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı.

Hasta sayıları ve salgın nedeniyle yaşanan can kayıpları günden güne artarken, Türkiye'nin köklü yardım kuruluşu Kızılay'ın Türkiye'de hiç bir faaliyet göstermemesi tepkilere neden oldu.

Kızılay'ın Türkiye'de yardım yapmak yerine Erbil'de maske dağıtması, Endonezya'da ise dezenfekte çalışmaları yapması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Öyle ki salgın tehdidinin ortaya çıkmasıyla birlikte maske fiyatları tavan yaparken, çoğu eczanelerde maske dahi bulunamaz oldu. Öte yandan hastanelerde de yeterli maske bulunmadığı iddiaları sık sık sosyal medyada gündem oldu.

SİNAN OĞAN'DAN TEPKİ

Kızılay'a tepki gösteren Sinan Oğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sen kimin Kızılayı'sın?" diye sordu.

Oğan, "Sevgili @Kizilay yurt dışındaki işleriniz bittiyse artık arada Türkiye'ye de uğrayın, Koronavirüs'le enfekte #vaka1236 oldu, belki lazım olursunuz! Artık anlamakta zorlanıyoruz, sen kimin Kızılayı'sın?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler