Sinan Oğan'dan tokat gibi 'Türkmen' açıklaması

Sinan Oğan'dan tokat gibi 'Türkmen' açıklaması
MHP Genel Başkan Adayı Oğan, Türkmenlerle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Oğan, Türkmenler için devlete öneride bulunduğunda "ırkçılık yapma" cevabı aldığını söyledi.

Sosyal medya hesabından Türkmen soydaşlarımızla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Adayı Dr. Sinan Oğan, hükümetin Türkmenlere sahip çıkmadığını söyledi.

Konuyla ilgili  "Türkmenler arasında birlik Türkiye'nin maarifetiyle sağlanacağına Ankara hep bir bölen oldu. ITC başkanlığı ile Ankara temsilcisi hep karşı karşıya getirildi. Hükumet Türkmenleri birleştirmek yerine kendisine yakın isim arayışında oldu" ifadelerini kullanan Oğan, Türkiye'nin Türkmenler yerine Barzani'yi tercih ettiğini belirtti.

İşte Oğan'ın Türkmenlerle ilgili kritik açıklamaları:

PKK ve Peşmerge Kerkük'te ortak hareket ediyor. PKK'llar ellerinde her türlü silah sokaklarda dolaşıyor. Büyük devlet lafla olunmuyor. Olayları öngörmeli, gerekli tedbirleri bir kaç ay önce değil, bir kaç yıl önceden almalıdır.

"TÜRKMENLER YERİNE BARZANİ TERCİH EDİLDİ"

2003 yılında ayağımıza büyük bir fırsat geldi. Eğer o günden başlayarak Türkmenler eğitilse ve donatılsaydı bugün Kerkük ve Musul'da tek belirleyici güç Türkmenler, dolayısıyla da Türkiye olacaktı. Ancak maalesef ki, bunlar değil geleceği, burunlarının ucunu bile göremediler. Bir dönem Türkmen meselesini TSK'da düşük rütbeli bir subaya bağladılar, sonra da Dışişlerinde küçük rütbeli bir memura. Maalesef ki, AKP hükumeti Irak'ta Türkmenleri hep üvey evlat olarak gördü. Üstüne bir de Türkmenler yerine Barzani'yi tercih etti. Türkmenler arasında birlik Türkiye'nin maarifetiyle sağlanacağına Ankara hep bir bölen oldu. ITC başkanlığı ile Ankara temsilcisi hep karşı karşıya getirildi. Hükumet Türkmenleri birleştirmek yerine kendisine yakın isim arayışında oldu. Verdikleri üç kuruş yardımı Türkmenlerin tepesinde hep Demokles'in kılıcı gibi tuttu. Yetmedi Mezhep ayırımını derinleştirdi.

"TÜRKMENLER İÇİN YAPTIĞIM ÖNERİ "IRKÇILIK" OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ"

Irak Türkmenlerinin silah ve mühimmat talepleri geri çevrildi. 2014 yılında TBMM'de bu hükumete adeta yalvardık Türkmenleri silahlandırın diye. Cevap: "Irkçılık yapma" oldu. 2014 yılında dahi başlanılsaydı bugün Türkmenler yine büyük bir askeri güç olabilirdi. Bunlar yapılmadığı için Kerkük'te PKK dolaşıyor!

"YİNE TÜRK'E, TÜRK'TEN FAYDA VAR..."

Büyük devlet lafla olunmuyor, Osmanlı torunuyuz nidaları atılarak olunmuyor. Halep 82, Musul 83, Kerkük 84 demekle de olunmuyor. Büyük devlet büyük planlarla, öngörüyle olunur ve yerel askeri güçleri hayata geçirerek olunur. Bu Suriye'de bir nebze başarıldı. Hala geç değil. Türkiye'deki göçmen Türkmenler de dahil derhal 1 Türkmen Tugayı kurulmalıdır. Barzani'yle, Nuceyfi'yle olacak iş değil. Türk'e çare ancak Türk'tür, Türkmendir. Ne demişler, ne varsa güneşte var ayda var. Yine Türk'e, yine Türk'ten fayda var...