Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

Sistemli saldırılar cezasız kalmamalı

Sistemli saldırılar cezasız kalmamalı

18 Ekim 2020 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını hazmedemeyen, yenilgiyi kabullenemeyen federasyoncu, teslimiyetçi/tavizci 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Enosisçi Akel işbirlikçisi birleşik Kıbrısçı CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman''ın destekçileri Rum sevici kendini bilmezlerin, egemen eşitlik temelinde iki devletli çözümü savunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar''a, devletimiz KKTC, anavatan Türkiye ve makamlarına karşı sistemli karalama, hakaret ve aşağılama operasyonları sürmektedir.

23 ocak 2022 milletvekili erken seçiminde KKTC halkının tokadını bir kez daha yiyen, sandığa gömülen federasyoncu-birleşik Kıbrısçı siyasi partiler, Güney''den ve AB/ABD fonlarından beslenen bir kısım sözde gazeteci, yazar, sendika ağası ve sivil toplum örgütü yöneticisi tetikçilerin, devletimizi yıkmaya çalışan Türk düşmanı 5. kolcuların organize bir şekildeki iğrenç, seviyesiz ve yasa dışı saldırıları müdahale gerektiren boyuta ulaşmıştır. Bu seviyesiz ve yasa dışı saldırıları KKTC''de sahibi olduğum Volkan Gazetesi defalarca gündeme getirmiş, başta Cumhurbaşkanı Tatar''a, Başbakan Sucuoğlu''na, bakanlara Anavatan Türkiye''ye, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve devlet makamlarına hakaret yağdıranlara, halkımızın gözünde küçük düşürmeye çalışanlara sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yaparak Başsavcı ve Polis Genel Müdürü olmak üzere tüm yetkilileri suç işleyenlerle ilgili yasal yollara başvurması çağrısı yapmıştır. Özellikle Başsavcı''nın yasalar önünde suç işleyenlerle ilgili soruşturma başlatma ve suçluları adalete teslim etmek için neyi beklediğini birkez daha sormak istiyorum. Konuyla ilgili görüştüğüm tecrübeli hukukçular KKTC Anayasası''na göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı''nın devletimizin başı olduğuna, devlet ve toplum birliğini ve bütünlüğünü temsil ettiğine dikkat çekerek Ceza Yasamızın Anayasa kuralları altında kurulmuş olan ''Devletimize karşı nefret yaratmak ve Devleti küçük düşürmek'' suçlarını işlemeyi ''ağır bir suç'' olarak nitelendirdiler. Anayasa kurallarının, yasama, yürütme ve  yargı organlarını, devlet yönetimi makamlarını ve kişileri bağlayan temel hukuk kuralları olduğunu belirten danıştığım hukukçular

anayasamıza göre Başsavcı''nın, kamu yararı gereği altında KKTC mahkemelerinde her hangi bir suç hakkında dava açma, Ceza mahkemelerinde kovuşturmanın kesin yönetimi ve sorumluluğu yetkisine sahip olduğunu belirterek KKTC Başsavcı''nın görevden ve sorumluluktan kaçmadan suç işleyenlerle ilgili gerekeni yapmasının yasalarla belirlendiğini anlattılar. Başsavcı''nın biran önce gerekeni yapacağını ümit ederim.

Volkan Gazetesi''nin sorumlulukla yaptığı yayınlara beklenen tepki ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi''nden (CTP) geldi. Gazetesi Yenidüzen ve televizyonu Sim Tv''de her gün anavatana "işgalci", KKTC''ye "işgal yönetimi, kukla, alt yönetim, sahte devlet" diye saldıran Türkiye-KKTC düşmanı sözde yazarlarının yaptıkları aşağılık saldırılara ve hakaretlere göz yumup teşvik eden CTP, yayınladığı basın bildirisinde Volkan gazetesini kınadı. Volkan gazetesinin onları teşhir eden yayınlarını hazmedemeyen, sadece kendilerinin konuşma hakkı olduğunu sanan ve tek kale maç yapmak isteyen CTP yönetimini ben de buradan kınıyorum. Geçtiğimiz hafta sonu CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman''ın, partisinin milletvekilleri ve üyeleri ile katıldığı "barış için tüm yollar açılsın" eyleminde ''sahte devleti reddediyoruz'' diye avaz avaz slogan atılması, devletimiz KKTC''nin aşağılanması,yerden yere vurulması halkımız arasında infiale neden oldu. KKTC ''yi sahipsiz sanan, CTP yönetimine buradan meydan okurken, Rum tarafındaki Enosisçi Akel ile işbirliği içerisinde olan Erhürman''a kamuoyunu da aydınlatmak adına cevap vermesini istediğim bazı soruları yöneltmek istiyorum:

1. Bir süre başbakanlığını yaptığınız, partinizin eski genel başkanı Talat''ın Cumhurbaşkanlığını yaptığı, sizin de şu an milletvekili olarak Cumhuriyet Meclisi''nde görev yaptığınız,maaş aldığınız devletimiz KKTC sahte bir devlet midir?

2. Kıbrıs Türkiye''nin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri''nin ''işgali'' altında mıdır? Türkiye Kıbrıs''ta işgalci midir?

3. KKTC, anavatan Türkiye ve makamlarına hakaret edilmesine, aşağılanmasına, karalanmasına razı mısınız?

4. KKTC, anavatan Türkiye ve makamlarına hakaret, aşağılama, karalama eylemleri ''ifade özgürlüğü'' müdür?

Polisi, başsavcılığı suç teşkil eden yayınlar karşısında harekete geçmeye ve yasaların kendilerine verdiği devleti koruma görevlerini yerine getirmeye çağırırken; hükümeti de süratle devleti koruyucu yasaları çıkarmaya, basın yasası, partiler yasası, dernekler yasası, sendikalar yasası gibi yasaları düzenleyerek devlete ve anavatana karşı yürüyülen

5. kol faaliyetlerini suç sayacak değişiklikleri yapmaya çağırıyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları