Sivasspor-Kasımpaşa: 2-0 (Maçın özeti)

Sivasspor-Kasımpaşa: 2-0 (Maçın özeti)
Spor Toto Süper Lig’in lideri Sivassor, kendi sahasında Kasımpaşa’yı ağırladı. Kırmızı beyazlılar 2 puanı 2 golle alırken, üst üste 5. maçını kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in 13. Haftasında Sivasspor ile Kasımpaşa karşılaştı. Sivasspor, kendi evindeki mücadeleyi 2-0 kazanarak liderliği korurken, 11 yıl sonra ilk kez 5 maç üst üste kazanma başarısı gösterdi.

Süper Lig’in 13. haftasında Sivasspor taraftarı önünde Kasımpaşa’yı da devirdi… Maça 24 puanla lider çıkan kırmızı beyazlı takım bu sezon sahasındaki namağlup ünvanını koruyarak sahadan yine 3 puanla ayrıldı.

Son 4 haftada sırasıyla Antalyaspor’u 2-1, deplasmanda Denizlispor’u 2-0, Konyaspor’u 2-0 ve Kayserispor’u 4-1 mağlup eden Yiğidolar, Kasımpaşa karşısında da işi ilk yarıda bitirdi.

11’inci dakikada Mert Hakan’ın kafayla önüne indirdiği topu ceza yayının üstünde gelişine bir şekilde kaleye gönderen Hakan Arslan’ın şutu ağlarla buluştu. Kaleci Fatih Öztürk hareket dahi edemedi. Sivasspor bu golle 1-0 öne geçti.

17’de bu kez Emre Kılınç’ın ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Goiano, ceza sahasındaki Yatabare’nin önüne tek pas gönderdi. Yatabare’ye boş fileleri havalandırmak kaldı.

İkinci yarıda sayısız fırsattan yararlanamayan Sivasspor 90+2’de Yatabare ile bir gol daha buldu ancak VAR kararı sonrası ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Ligde bütün maçlarında gol atan ve üst üste 5 maç kazanan tek takım olan Sivasspor 3 puanı 2 golle aldı.

En yakın takipçisi Trabzonspor’a maç fazlasıyla 5 puan fark atan kırmızı beyazlılar deplasmanda Yeni Malatyaspor ile oynayacak.