Siyanür kabusu: Bakırköy'de 1'i çocuk 3 kişi evlerinde ölü bulundu

Siyanür kabusu: Bakırköy'de 1'i çocuk 3 kişi evlerinde ölü bulundu
İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bulunan bir dairede 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu. Polisin evdeki incelemesi devam ederken kaymakamlıktan olay yerinde siyanür tespit edildiğini dair açıklama geldi. Böylelikle son 10 günde siyanürden hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükselmiş oldu.

İstanbul Bakırköy Osmaniye'de bulunan bir dairede 1'i çocuk 3 kişi ölü bulundu. Evde siyanür tespit edildiği açıklandı. 3 kişinin cansız bedeni incelenmek üzere Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Bakırköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Kasım 2019 Cuma günü saat 06.45'te 155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş, (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır.

SİYANÜR TESPİT EDİLDİ

Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."

khklyh.jpg

"AYAKKABININ İÇİNDE NOT"

Hayatını kaybeden ailenin komşusu, "Duyduğumuz kadarıyla siyanürle zehirlenme olmuş. 3 kişilik bir aile. Üzüldük tabi komşumuzdu. Ayakkabısının içine not bıraktığı söyleniyor ama ne derece doğru bilmiyoruz. Karı, koca ve çocuk" dedi.

ANNE YARDIM ÇAĞIRMAK İSTEMİŞ

Polis bina ve çevresinde önlem alırken, gelen AFAD (KBRN) ekipleri, özel kıyafetler giyip içeri girdi. Ekipler evin salonunda yerde, Kapalıçarşı'da kuyumcu olan Bahattin Delen (38) ile çiftin 6 yaşındaki oğulları Ali'nin cansız bedenini buldu. 

rbgrt.jpg

Evde yapılan incelemede bir odada siyanür bulundu. Yapılan araştırmalar sonunda annenin, siyanürden zehirlenmeye başladığı anda can havliyle yardım istemek için daire kapısını açtığı ancak aynı yerde hayatını kaybettiği belirlendi.

 

3'Ü ÇOCUK 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakırköy’den gelen son haber dikkatleri son 10 gün içerisinde yaşanan siyanür vakalarına çevirdi.

Türkiye’yi siyanür dehşeti ile tanıştıran ilk olay 5 Kasım 2019 tarihinde Fatih’te meydana geldi. Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi’ndeki 5 katlı apartmanın birinci katında yaşayan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin'in (56) cesetleri polis ekipleri tarafından bulundu. Yapılan araştırmalar sonucu Oya Yetişkin’in kardeşlerini siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiği anlaşıldı.

bdf.jpg

ANTALYA'DAKİ SİYANÜR VAKASI

Türkiye, Fatih’teki Yetişkin Kardeşler vakasının şokunu yaşarken, kan donduran başka bir haber, 8 Kasım’da Antalya’dan geldi.

Sekiz katlı bir apartmanın en üst katında oturan Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek (38) ile çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek’in (5) cesetleri bulundu.

Yapılan araştırmalarda maddi kriz içerisinde bulunan Selim Şimşek’in, eşi ve iki çocuğunu siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiği belirlendi.

İlgili Haberler