"Siyon Dostu" Arapları kim boykot etsin?

Şu Araplar bir alem. Her yerde bizim aleyhimize çalıştıkları yetmezmiş gibi şimdi de Türk mallarını boykot etme kararı almışlar. Bunların başını Suudi Arabistan veliaht prensi Selman çekiyor. Yıllarca bizden aldıkları ürünlerle karınları doydu. Mideleri bayram etti. Şimdi de asıllarına dönüp yine arkadan vuruyorlar.

Bir de herifi Siyon Dostları Müzesi, "Siyon Dostları" ödülüne layık gördü.

Arap aktivistler ise Selman'ın kararına karşı.

Bir iş birlikçi daha

Reuter ajansına göre Fas da ambargoya başladı. Demek ki bir iş birlikçi daha ortaya çıktı.

Ha bu arada Katar bizden yana. Sadece Türk mallarını kullanın kampanyası başlattı...

Paşinyan uslanmıyor

Yıllardır işgal altında tuttuğu Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ'da katliam peşinde koşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan zor günler yaşıyor. Azerbaycan ordusu Ermeni güçlerine darbe üstüne darbe indiriyor.

Bu utanmaz adama bir darbe de çok bel bağladığı Putin'den geldi. Kremlin, Paşinyan'ın savaşa devam isteğine sert bir şeklide dur dedi. Paşinyan savaş çığlıkları atarken onun Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan, Moskova'da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'la görüşmenin yollarını arıyor. Muhtemelen savaş son verilmesi talebinde bulunacak. Bunda da arabulucu herhalde Lavrov olacak...

Geri çekiliyorlar

Azerbaycan ordusunun yürüttüğü operasyonlar sonucu Gubadlı yönünde kayıplar veren Ermenistan birlikleri önemli yükseklik ve bazı mevzilerden çekilmek zorunda kaldı. Yok edilen tanklar, zırhlı araçlar iki binin üstünde. Karabağ'da Türklerin her gün saldırıları sonucu Ermenilerin kaçışları çoğaldı. 69 Ermeni 17 ekim tarihi itibariyle yok edildi. Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlattığı operasyonda 3 şehir, 1 kasaba, 95 köy ve bir dizi stratejik yüksekliği işgalden kurtarmıştı.

Alivey müjdeledi

Bu arada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından, "Kahraman Azerbaycan ordusu Fuzuli ilinin Gecegözlü, Aşağı Seyitahmetli ve Zerger, Cebrail ilinin Belend, Papı, Tulus, Hacılı ve Tinli köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır" paylaşımında bulundu.

İlham Aliyev, bir başka paylaşımında da Zengilan ilinin Mincivan kasabası ile Hurama, Humarlı, Sarıl, Babaylı, Üçüncü Ağalı, Hacallı, Gırah Müşlan, Üdgün, Turabad, İçeri Müşlan, Melikli, Cahangirbeyli ve Baharlı köylerinin kurtarıldığını bildirdi.

Benzemez kimse ona

Eski defterleri karıştırırken Türk müziğinin kraliçesi Müzeyyen Senar karşıma çıktı. Daha önce paylaştığım bir anıyı tekrarlayıp onu yad etmek istedim...

Babamın İzmir'de görev yaptığı yıllardı. Çalıştığı kurumun bölge müdürü Atilla Bey'in ziyaretçisi olarak gelmişti. Müzeyyen Hanım'la Atilla Bey bir anda sarmaş dolaş oldular. Sonra Atilla Bey Ağustos güneşiyle kararmış Müzeyyen Hanım'a takıldı;

"Kız, maşacılar gibi olmuşsun..." Senar bir çırpıda bluzunun önünü açıp ardından da bembeyaz iki göğsünü dışarı çıkararak taşı gediğine koydu:

"Ulan, aslım beyazdır!.."

***

Yıllar sonra lise 1'deydim. İstanbul Göksu'da Müzeyyen Hanım'ı guletinde demlenirken fark ettim. Bulunduğum teknenin sahibi arkadaşıma onu işaret ettim. Tekneyle gulete yanaştık. Hemen kendisine, "Ben Cavit Ayeri'nin oğluyum" diye seslendim. O da gözlüğünü çıkardı, yukarıdan aşağıya beni süzdü. Beni tekneye "Ayeri çık yukarıya" diye bağırarak aldı. Günlerden pazar idi. Sulu rakı, beyaz peynir kavun ve diğer mezeler mevcuttu.

Tekneye çıktıktan sonra beni tepeden tırnağa süzüp, "Çocuğum; senin baban güzel gözlü, yakışıklı bir adamdı. Yoksa çeribaşının kızıyla mı evlendi?" diye sorunca epeyi gülüştük.

GÜNÜN SÖZÜ

Kıyıya yanaşmadan kürekleri bırakma. Afrika özdeyişi

 

Yazarın Diğer Yazıları