Son anket sonuçlarında dikkat çeken detay: Vatandaş Libya tezkeresine karşı

Son anket sonuçlarında dikkat çeken detay: Vatandaş Libya tezkeresine karşı
Libya'ya asker gönderme konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sınırsız yetki veren tezkere geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'ndan AKP-MHP oylarıyla geçti. Yapılan bir ankete göre ise vatandaş Libya tezkeresine karşı.

İktidarın hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Libya'ya askeri destek konusunda sınırsız yetki veren Tezkere, geçtiğimiz hafta olağan üstü çağrı ile toplanan Meclis Genel Kurulu'nda 184 'ret' oyuna karşılık 325 'evet' oyuyla kabul edildi.

Muhalefetin 'Mehmetçiğin Arapların iç savaşına katılmaması' gerekçesiyle karşı durduğu ve sert bir dille eleştirdiği tezkere AKP ve MHP'li vekillerin oyları ile kabul edildi.

SON ANKETLERDE LİBYA DETAYI

Metropoll Araştırma şirketi yaptığı son ankette Libya tezkeresini vatandaşa sordu.

Metopoll, vatandaşlara, "Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesini onaylıyor musunuz?" sorusunu yöneltti.  Gerçekleştirilen ankette vatandaşın Libya'ya asker göndermeye sıcak bakmadığı ve tezkereyi onaylamadığı görüldü. 

Tezkereye destek verenlerin oranı yüzde 37,7 olarak belirlenirken, Mehmetçiğin Libya'ya gönderilmesine karşı olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 49,7 olarak saptandı.

Öte yandan fikir beyan etmeyen veya cevap vermek istemeyenlerin oranı ise yüzde 12,7 olarak açıklandı.