Son anket sonuçlarında ekonomi detayı: AKP, CHP, İYİ Parti, MHP...

Son anket sonuçlarında ekonomi detayı: AKP, CHP, İYİ Parti, MHP...
Yapılan son anket sonuçlarına göre vatandaşın öncelikli derdi geçim sıkıntısı. Yapılan ankette AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP'li seçmene siyasi görüşlerinin yanı sıra sorunları da soruldu. Vatandaş birinci sırada geçim sıkıntısını gösterdi.

Themis Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP'li seçmene siyasi eğiliminin yanında sorunları da soruldu. İktidar ve Hazine ne kadar 'Her şey yolunda' dese de vatandaşın birinci gündem maddesinin ekonomik sorunlar olduğu ortaya çıktı.

Osmaniye'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin 2019 yılını beklentilerin aksine büyüme ile kapatacağını söyledi. Albayrak, "2020 yılının çok net ifade ediyorum hafif dalgalanma olsa da mayıs- haziranla birlikte Türkiye tek haneli, kalıcı enflasyon hedeflerine ulaşıp 3 yıllık yeni ekonomi programında hedeflediğimiz, 2020 enflasyonu yüzde 8.5 hedefini inşallah başaracağız ve 3 yıllık yeni ekonomi programında da yüzde 5’in altı hedefimizi de 2022 yılında en güçlü performansımızla ulaşacağız" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞ AÇ!"

Ankete göre Türkiye'deki insanların yüzde 91,6'sı yoksulluk sınırı olan 7229 TL'nin altında gelire sahipken, yaklaşık yüzde 11'i ise açlık sınırı olan 2.219 TL'den daha az kazanıyor.

Son 12 ayda "ailenizin maddi durumu ne oldu?" sorusuna ise yüzde 55'lik bir kesim "kötüleşti" ya da "çok kötüleşti" cevabını verirken, sadece yüzde 11'lik bir grup "iyileşti" ya da "çok iyileşti" dedi. Yüzde 34'lük bir kesimse aynı kaldı cevabını verdi.

Buna göre Türkiye'de yaşayan insanların ülkede çözüm beklediği ilk 5 sorun sırasıyla hayat pahalılığı, Suriyeli sığınmacılar, eğitim, adalet ve işsizlik olarak sıralanıyor.

EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR

Öte yandan ankette vatandaşa sorulan bir diğer soru ise ekonominin iyiye gidip gitmeyeceği oldu.

Vatandaş o soruya ise şöyle cevap verdi: