Son ankette ortaya çıktı. Dört partinin seçmeni de bu soruya aynı cevabı verdi

Son ankette ortaya çıktı. Dört partinin seçmeni de bu soruya aynı cevabı verdi
Ipsos Araştırmanın yaptığı son araştırmaya AKP, CHP, İYİ Parti, MHP seçmeninin derdi ortak. Ankete göre seçmenin yüzde 90'ının ilk kez ekonomiden şikayet ettiği ortaya çıktı...

Ekonomik krizin etkileri son anket sonuçlarına da yansıyor.

Ipsos Araştırma, 800 kişi ile gerçekleştirdiği son ankette AKP, CHP, İYİ Parti, MHP seçmeninin yüzde 90''ının ilk kez ekonomiden şikayet ettiğini ortaya koydu.

Türkiye''nin en büyük araştırma firması olan Ipsos, 04-07 Nisan 2022 tarihleri arasında 800 kişi ile yaptığı Online Görüşmeler (CAWI) sonucunda elde ettiği veriler dahilinde oluşturduğu Antikriz Raporu''nu yayınladı.

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ

Raporda yer alan veriler sonucunda Türkiye''nin en önemli sorununun ekonomi olduğu belirlendi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez anket katılımcılarının yüzde 90''ının en büyük problem olarak ekonomik krizi görmeleri dikkat çekti. Ipsos''un şubat ayında yayınladığı ankette Türkiye''deki en büyük sorun olarak ekonomiyi görenlerin oranı yüzde 86 çıkmıştı. İki aylık süre içerisinde yaşanan artış, vatandaşın ekonomi konusunda yaşadığı kaygıları gözler önüne serdi.

Temel tüketim ürünlerinde yapılan KDV indiriminin marketteki fiyatlara yansımadığı görüşü hakim oldu. Her 10 kişiden 9''u yapılan KDV indirimlerinin marketteki yüksek fiyatlara yeterli bir çözüm getirmediği görüşünü bildirdi.

Gerek gıda ürünlerine gerekse de diğer ürünlere yapılan KDV indirimin temel tüketim ürünlerindeki yüksek fiyatlar için yeterli bir çözüm olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 90 olarak tespit edildi.

HER 10 KİŞİDEN 6’SININ GELİRİ AZALDI

Raporda bireylerin yüzde 58’i son 12 ay içinde hane gelirlerinin azaldığını belirtti. Hane gelirinin arttığını söyleyenler toplumun sadece yüzde 10 olarak tespit edildi.

Raporda toplumun yüzde 91’i, Türkiye’nin en önemli sorununun ekonominin olduğu görüşünü bildirdi. 

İlgili Haberler