Son dakika... Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '5'li çete' yanıtı: Bir daha dava açmazsan namertsin

Son dakika... Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '5'li çete' yanıtı: Bir daha dava açmazsan namertsin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu... 'Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan' diyen Kılıçdaroğlu hakkında açılan davayla ilgili mahkemeye seslendi: "Ben 5'li çete diyeceğim bakalım sen ne yapacaksın? O hakim sen de 5'li çetenin yandaşısın. Erdoğan bir daha dava açmazsan namertsin"

Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından önemli satır başları şöyle;

Belediye Başkanları bütün engellemelere rağmen savaşmaya devam ediyor

-84 milyonun derdi var. Ben onların dertlerini dile getiriyorum. Çözümsüz eleştiri doğru değildir. Güçlü bir gelenek inşaa edeceğiz. Bunun öncüleri belediyelerimiz. Bütün engellemelere karşı savaşıyorlar.

-5 Nisan avukatlar günü hakim var, savcı var, adalet makamı var. Avukatlarımız da çok endişe taşıyorlar. Dile getireceğiz. Bakalım iktidar ve küçük kanadı ne diyor bu konuda göreceğiz.

Herkesin işi olacak

-''Çocuklarımızı Sivas''ın köyünde ekip biçerek kız çocuklarımızı okuttuk, atanamadılar. Bu sorunu bizim gibi sorunları olan diğer aileler adına iletmek istiyorum'' diye bir not verildi bana. Burada atama bekleyen sağlıkçılara, öğretmenlere sesleniyorum. Bekleyin az kaldı. Herkesin işi olacak.

-İzmir''de deprem mağdurlarını kınayan iktidar polisleri çağırıp kapı dışarı ediyorsan sen İzmir''i de yönetemezsin. Türkiye''yi de. Bizim çözümümüz sizlere düşük vadeli kredi vermek.

Emniyete yasa dışı talimatlar veren hesabını verecek

-Emniyete yasa dışı talimatlar veren hesabını verecekler. Poliseler hakkın, hukukuk, adaletin yanında olun. Angarya işler de sizlere verilmeyecek.

-Enflasyonda büyük yangın var. Ama yandaş medyada çiçekler var.

-Uçağa, devlete devlet desteği var. Otobüse de yap kardeşim. Binlerce çalışanı var.

TÜİK gerçekleri söylemiyor

-Zamlar yağmur gibi geliyor. TÜİK bir açıklama yaptı. TÜİK gerçekleri söylemiyor. Yiyeceklere, benzine o kadar zam geldi. Yüzde 61 doğru olabilir mi? Gerçek rakam yüzde 143. 

-Enflasyon en haksız vergidir. Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan.

-Bu işin sorumlusu Saray''da oturandır. 

MB''yi söğüşlediniz

-Ekonomistim diyor. Laf aramızda çakma ekonomist. Ne yaptın? MB''yi söğüşlediniz. 128 milyar doları yok etiniz.

-Bankaların gerçek kazancı faizle olur. Ocak- Şubat''ta bankaların kazanç oranı yüzde 540 kar. Olağanüstü artmış. Faizcilere hizmet ediyorlar.

-18 yılda iktidarda 5''li çete diye eleştirdim. Mahkemeden karar aldırdılar. Ben 5''li çete diyemeyecekmişim. Mahkemeye sesleniyorum. Ben 5''li çete diyeceğim bakalım sen ne yapacacaksın? Evet bal gibi 5''li çete. O hakim sen de 5''li çetenin yandaşısın.

-203 milyar lira beş firmaya veriliyor. Ne denir?

-Savcılara sesleniyorum. Yolsuzluk dosyalarının üstüne neden gitmiyorsunuz?

Bir daha aç dava açmazsan namertsin

-5''li çete dedim diye beyfendi incinmiş, gücenmiş evet sen 5''li çeteye hizmet ediyorsun. Bir daha aç dava açmazsan namertsin. Milletin parasını bu beş kişiye nasıl verirsin.

-5''li çetenin tahsildarı dediğimde gücenme senin görevin bu. 5''li çete bir talebimiz daha var diyor. ABD''de enflasyon olur bu bizim sırtımızda olmasın diyor. Olur diyor. ABD''deki, Almanya''daki enflasyon kadar fark vereceğim sana diyor.

Yiğitsen, erdemliysen çık karşıma

-Yiğitsen, erdemliysen çık karşıma hesaplaşalım. Soygun düzeni. Adamı çağırıp ihale veriyorsun. Garanti veriyorsun. Adamın hiçbir çekincesi yok.

-Bakanların hiçbir yetkileri yok. Beni parayla korkutmaya çalışıyorlar. Paraya tamah eden sensin. Beni bununla korkutamazsın.

-Erdoğan bari hurmadan geleni KDV''yi sıfırla. 

Hırsız içerden olursa kapı kilit tutmaz

-Hırsız içerden olursa kapı kilit tutmaz. Devletin bütçesi, bürokrasi darmadağın. Bu yapı böyle gitmez. Bunu demokratik yollarla düzenleyeceğiz. Saray kafasıyla bu işler olmaz. 

-Sözleşmeyi yapıyorsun bana ek süre ver diyor. Yoldan geçenlerden para alacağım diyor. 

-Saraylı kafasıyla devlet yönetilmez. Hakkı olmadığı halde devletin yönetimine getirilenler. Bu kafayı koruyan gazeteciler bunlar bir bütün. Bunların 8 özellikleri var.

-Çıkarcılar, kendi çıkarlarını düşünürler, Yolsuzluk yapanları korurlar, Bütün kutsal değerleri kendi çıkarları için kullanırlar, Mal varlıkları ortaya çıkar diye çekinirler.

-Trump ne demişti '' Papazı bana teslim etmezseniz mal varlığını açıklarım.'' Çıkıp "açıkla" diyemedi.

-Suudi Arabistan''a o kadar laf etti dosyayı oraya gönderdi. E cinayet burada işlendi. Çıkarı işin her şeyi yapar Saray kafası.

Saraylı kafasından dünya lideri çıkar mı ya

-Mavi Marmara... Bir gece Meclis''e bir karar getirdiler. Tazminat dediler, özür dediler. olmadı. Birilerine yalvaran dünya lideri olur mu ya. Saraylı kafasından dünya lideri çıkar mı ya.

-Saraylı kafası torpilcidir. ''Ben güreşçiyi'' olur, ''Ben ekonomi okumadım'' olsun hemen atıyorlar.

-Bunlar görgüsüzdür. Gösterişi, lüksü bunlar kadar seven görülmedi. 50 bin dolarlık çantayla gezilir mi ya.

-Toplumsal bütün insani değerlerini kaybetmişlerdir. Uyuşturucu baronlarıyla kol kolalar. Şehitlere kelle diyecek noktadadırlar.

-Bunlar yüzsüzler. 128 Milyar doları hiç ettiler bir de ortalıkta dolanıyorlar. Kitap yazdı ya. Her ay 10 bin dolar rüşvet vereceksiniz. Erdoğan ve İçişleri Bakanı koruyacak. O da ortada gezecek. İnsanın yüzü kızarır ya.

-''Namusum, şerefim üzerine diye yemin edeceksin'' hani nerede şeref, namus...

-İnkarcılardır. Zamlar olur dış güçler yaptı. Zincir marketler terörist ilan edildi. 

-Saraylı kafası yalakadır. 27 buçuk yıl devlete hizmet ettim. Bu devlete hizmet etmenin onuru yaşadım. İftiralara maruz kaldım. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet diteme koydum.

Protokolün başında Bilal Erdoğan''ın ne işi var

-Özbekistan''a gittiler. Protokolün başında Bilal Erdoğan var. Böyle bir yalakalık olur mu ya. Senin protokolde ne işin var.

-Yalakalık o kadar önemli boyuta ulaştı ki. BUnların vekilleri çıkıp kendilerini TV''de savunamıyor. Bunların yerine paralı gazeteciler çıkıp savunuyor.

-Ekmekten vergi alırlar. 280 den şekeri alacaksın, 800''den satacaksın bunlarda vicdan var mı ya.

-Geçmişte AKP ya da MHP''ye oy vermiş kardeşlerim bahsettiğim sizler değilsiniz. Yolsuzluk yapıp üstünü örtenler, tefecilere hizmet edenler.

-Fedakarlık yapın diyorlar. Toprağınıza değil Saraylı kafasına veda edeceksiniz. Esnaf kardeşim dükkanını feda etme. Dur ben kardeşimi ben sandık gelince sana veda edeceğim diyeceksin.

-Onlar bozdu biz düzelteceğiz.