Son dakika... Merkez Bankası Başkanı'na inanmadı! Dolar kritik seviyeyi aştı

Son dakika... Merkez Bankası Başkanı'na inanmadı! Dolar kritik seviyeyi aştı
Son dakika... Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyon ve faiz hakkındaki açıklamalarının ardından Dolar fırladı. Güne 8.37 bandından başlayan Dolar 8.46'ya yükseldi.

Dolar/TL, küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle güne yükselişle başlamasının ardından 8,46 seviyelerinde işlem görüyor.

Euro/TL ise 9,98-10,00 düzeyinde el değiştiriyor.

Dolar endeksi, dün yüzde 0,4 artışla yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesi olan 92,5''ten kapanmasının ardından bugün Asya piyasalarında 92,6''ya çıktı. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 azalışla 1,1830''a geriledi.

TCMB BAŞKANI KAVCIOĞLU''NDAN ENFLASYON MESAJI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında konuştu. 

"Küresel merkez bankacılığında, para politikası duruşu belirlenirken, para politikasının etkisi dışında olan kısa vadeli arızi unsurlardan arındırılmış çekirdek enflasyon göstergeleri esas alınır" diyen Kavcıoğlu, salgının getirdiği olağanüstü koşulların çekirdek enflasyonun önemini artırdığını vurguladı.

Kavcıoğlu, kısa vadede enflasyon görünümünde etkili olan geçici unsurların etkisini yitireceğini ve son çeyrekte enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini düşündüklerini ve gıda dışı enflasyonun yılın geri kalanında da manşet enflasyonun altında kalmaya devam etmesini beklediklerini söyledi.

Veri bakımından sakin geçecek günde, ABD JOLTS verileri ve "Bej Kitap" raporu da izlenecek gündem maddeleri arasında yer alıyor.

İlgili Haberler