Son dakika: Süper Lig'in başlama tarihi değişiyor! Süper Lig ne zaman başlayacak?

Son dakika: Süper Lig'in başlama tarihi değişiyor! Süper Lig ne zaman başlayacak?
TFF'nin "12 Haziran'da başlayacak" şeklinde açıkladığı liglerin, 29 Haziran'da başlayıp 26 Temmuz'da biteceği ifade edildi.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle futbola ara verilirken, TFF liglerin başlangıç tarihini 12 Haziran olarak açıklamıştı. Ancak konuya ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

LİGLER 12 HAZİRAN'DA DEĞİL 29 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Fanatik'te yer alan habere göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın faaliyet takvimine göre antrenmanların başlama tarihi 25 Mayıs. Liglerin başlama tarihi 29 Haziran, bitiş tarihi ise 26 Temmuz olarak görünüyor.

BİR HAFTADA 2 MAÇ OYNANACAK

Bakanlık'ın takvimine göre takımlar hızlandırılmış program ile haftada 2 maç oynayacak ve lig kısa sürede bitecek. Maçların ise stat yeterliliği nedeniyle İstanbul'da oynanması bekleniyor. Böylelikle uçuşların da önüne geçilmiş olacak.

KUPA 25 HAZİRAN'DA SAHİBİNİ BULACAK

Bakanlık, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final rövanşlarını 22 Haziran Pazartesi günü oynatacak. 25 Haziran Perşembe günü ise final maçı yapılacak.

BİR MAÇTA 224 KİŞİ GÖREVLİ

Spor Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaya göre bir lig maçında bulunması gereken kişi sayısı 224. Her bir takım 37 kişiden oluşuyor. Ayrıca hakemler, TFF yetkilileri, medya, yayıncı kuruluş, saha içi teknik personel, emniyet personeli, sağlık personeli, top toplayıcılar ve şoför dahil bu 224 kişinin içinde bulunuyor

PERSONEL DE TAKIMLA KALACAK

Sadece futbolcular veya teknik heyetler değil, A takım ile ilgilenen personel de belirlenen lokasyonlarda kalacak. Yani işi bittikten sonra çıkıp evine gitmeyecek. Bu şekilde risk minimuma indirilmiş olacak.

KONAKLAMA TEK KİŞİLİK ODALARDA

İstanbul kulüpleri kendi tesislerinde kalacak, diğer şehirlerden gelen takımlar için de oteller belirlendi. Bu takımlar her biri farklı otelde kalacak. Konaklama kesinlikle tek kişilik odalarda yapılacak. Böylelikle dış dünya ile irtibat maksimum oranda kesilecek. Takım hep grup halinde hareket edecek. Tesis, otel, stat üçgeninde bu süreyi geçirecek.

SIK SIK TEST YAPILACAK

Futbolcular ve bütün personele sık sık test yapılacak. Bunun periyotları belirlendi. Aynı zamanda maçlar öncesi de yine bir ön test yapılacak. Sürekli yapılacak testler ile oyuncuların da psikolojik olarak rahatlaması sağlanacak.