Son dakika... Ulaştırma Bakanlığı'ndan Zafer Havalimanı talimatı iddiası

Son dakika... Ulaştırma Bakanlığı'ndan Zafer Havalimanı talimatı iddiası
İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, "Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine resmi yazı göndererek, eleştirilerin odağındaki Zafer Havalimanı’ndan uçmaları talimatını verdi. Resmî yazı ile verilen talimat, sözlü olarak da telefonla teyid edildi" ifadelerini kullandı.

AirportHaber''de yer alan habere göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), skandal bir karara imza atarak havayolu şirketlerinin Zafer Bölgesel Havalimanı''nı kullanması için talimat verdi.

Yap İşlet Devret (YİD) modeli ile yapılan Zafer Bölgesel Havalimanı''nın beklenen ilgiyi görmemesi ve sık sık kamuoyunda gündeme gelmesi sonrası havalimanının potansiyelini artırmak için skandal bir karara imza attı. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine bir yazı göndererek uçuş operayonlarını Zafer Bölgesel Havalimanı''ndan yapmaları konusunda talimat verdi. Bütün havayolu şirketlerine gönderilen yazıda SHGM''nin sivil havacılık faaliyetlerinin kamu yararına ekonomik ve sosyal gelişmelere uygun olarak düzenlenmesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla politikalar uygulama ve takip etmekle yükümlü olduğu hatırlatılırken şirketlerin uçuş programlarını revize etmeleri ve Zafer Havalimanı''ndan uçuş sayılarını artırmaları istendi. 

Ayrıca yazılı talimatın dışında şirketler tek tek aranarak İran''dan Türkiye''ye gelen Gaziantep ve Isparta üzerinden yapılan uçuşların Zafer Bölgesel Havalimanı''ndan yapılması konusunda telkinde bulunuldu.