Son seçim anketi: AKP o ili kaybediyor

Son seçim anketi: AKP o ili kaybediyor
Sakarya’da yüksek bir oranla kazanan AKP’nin oyları eriyor. İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, yaptırdıkları son ankette Cumhur İttifakı’nın toplam oyunun yüzde 43’lere gerilediğini söylerken, seçimi kazanacaklarını iddia etti.

Seçim çalışmaları nedeniyle Akyazı’da vatandaşlara seslenen İYİ Parti Sakarya Milletvekili, yaptırdıkları ankete göre Sakarya’yı kazanacaklarını açıkladı. Dikbayır, “Sakarya’da 15 gün önce bir anket yaptırdık. Cumhur İttifakı’nı oy oranını yüzde 43. Yani, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni biz alacağız demektir bu. Genel başkanımıza sürpriz yapacağız” diye konuştu. 2014 yerel seçimlerinde AKP, Sakarya’da yüzde 43 oranında oy almıştı.

“İLLERİ İYİ YÖNETİP GENEL BAŞKANIMIZI CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

Seçimi kazandıktan sonra, örnek bir yerel yöneticilik göstereceklerini ifade eden Dikbayır, “Bu ilçeleri ve şehri öyle bir yöneteceğiz ki, sonraki genel seçimlerde vatandaşımız, ‘siz illeri, ilçeleri böyle yönettiyseniz ülkeyi de yönetirsiniz’ diyecek. Biz de Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız” ifadelerini kullandı.

“MHP’Lİ VEKİLLERİN EN AZ YÜZDE 90’I YEMİN EDİYORUM MUTSUZLAR”

İktidarın her seçim öncesi yeni bir söylem yarattığına dikkat çeken Dikbayır konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Her seçime giderken ortaya bir şey atıyorlar. Burada benim MHP’li abilerim ve kardeşlerim var. MHP’li vekillerin en az yüzde 90’ı yemin ediyorum mutsuzlar. Beka sorunu var diyorlar. Akyazı Belediyesi’ni MHP’li, CHP’li arkadaşımız yönetseydi teröriste bomba mı gönderecekti? Aday olacak MHP’li, CHP’li, İYİ Partili kardeşimiz terörist mi? Terörist ise aday yaptırmazsınız. Devleti siz yönetmiyor musunuz? Bu kadar basit. Bu beka sorunu değil zeka sorunu.

İlgili Haberler