'Sonun Özgecan gibi olacak' demişti... Hakkında istenen ceza belli oldu

'Sonun Özgecan gibi olacak' demişti... Hakkında istenen ceza belli oldu
İstanbul'da TikTok üzerinden yaptığı bir yayın sırasında Hacer K. adlı kadına "Sonun Özgecan gibi olacak" diyerek ölüm tehditleri savuran Samir Balakıshıyev hakkında 'silahla tehdit' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Tiktok''ta yaptığı yayın sırasında Hacer K. adlı kadına yönelik ölüm tehditleri savuran Samir Balakıshıyev hakkında ‘silahla tehdit’ suçundan beş yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

AA’da yer alan habere göre İstanbul başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Balakısıyev’in 13 Şubat’ta yapılan canlı yayında, Hacer K. adlı kadına, "Onu bulup kafasını kesmezsem adam değilim", “Sonun Özgecan gibi olacak” ve “Onu bulup tecavüz ettirip kafasını kestirip göle atacağım” şeklinde tehdit ifadeleri kullandığı belirtildi.

Samir Balakıshıyev''in soruşturma aşamasında alınan savunmasında, ‘TikTok üzerinden yaptığı bir yayın sırasında hakaret içerikli yorumu üzerine mağdur Hacer K.’ya karşı videodaki tehdit içerikli sözleri kullandığını’ söylediği ifade edildi.

Sanık Balakıshıyev’in videoda gösterdiği kılıcı da daha önce bazı tarih dizilerinde figüran olarak görev aldığı için satın aldığını, Hacer K. ile birbirlerinden karşılıklı olarak özür dilediklerini söylediği aktarıldı.

İddianamede, sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı ifade edilerek, ‘silahla tehdit’ suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Başsavcılığın onayladığı iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İlgili Haberler