Soruşturma sonrası Amiraller'den açıklama

Soruşturma sonrası Amiraller'den açıklama
103 Emekli Amiral'in bildirisine açılan soruşturma sonrası bildiriye imza atan Amiraller'den emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve emekli Tümamiral Cem Gürdeniz açıklama yaptı.

Soruşturma sonrası Amiraller'den açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı emekli 103 amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili bildirisine re''sen soruşturma başlattı.

Bildiride imzası bulunanlardan emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve “Mavi Vatan” kavramını ortaya çıkaran emekli Tümamiral Cem Gürdeniz Odatv''ye başlatılan soruşturma ile ilgili açıklama yaptı.

"BİZLER MAVİ VATAN İÇİN HAPİS YATTIK"

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her şey kamuoyu önünde oldu. Açıklama yapmak Anayasal hakkımız. Biz de bu hakkımızı kullandık. Soruşturmaya ilişkin bir şey söylemeyeceğim. Biz yayımladığımız açıklamayla görüşlerimizi halkımızla paylaştık.”

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ise yaptığı “Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız. Bu son derece yumuşak metni, krize çekerek yanlış algılar yaratılması son derece yanlış” dedi.

Son dönemde Montrö sözleşmesinin tartışmaya açılması ve Mehmet Sarı isimli bir generalin üniforması üzerine cübbe giyerek tarikat evinde fotoğraf vermesine ilişkin açıklama yaptıklarını anlatan Cem Gürdeniz, “Demokrasilerde insanlar fikirlerini özgürce ifade eder. Bu tip ayrıştırıcı girişimler yapılması, basit bir bilgilendirme notunu krize çekmenin kimseye yararı yoktur” diye konuştu.

İlgili Haberler