Sosyal medya Erdoğan'ın Rahip Brunson konuşmasını hatırladı, ortalık yıkıldı

Sosyal medya Erdoğan'ın Rahip Brunson konuşmasını hatırladı, ortalık yıkıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP’yi yalancılıkla suçlamasının ardından Twitter’da yapılan bir gündem çalışması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme üzerinden yapılan eleştiriler nedeniyle ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’yi yalancılıkla suçlamıştı.

Konu ile ilgili Twitter’da ironi dolu bir etiketle gündem çalışması yapıldı. #YalancıKemal başlığı altında sosyal medya kullanıcıları Erdoğan’ın geçmişte birbiri ile çelişen açıklamalarını video olarak paylaştı.

O paylaşımlardan birinde Erdoğan’ın Rahip Brunson krizi sırasında dönemin ABD Başkanı Trump’a söylediği, “Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın” dediği video da yer aldı.

DOLAR BİR HAFTADA 7 TL''YE DAYANDI

Casusluk yaptığı suçlamasıyla 9 Aralık 2016''da tutuklanan ABD''li Rahip Andrew Brunson''ın ev hapsine alınması sonrası, önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, hemen ardından Başkan Donald Trump''tan peş peşe sert açıklamalar geldi. ABD''nin "Rahip Brunson''un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye''ye ekonomik yaptırım uygulayacağını" duyurmasının ardından dolar sadece bir hafta içerisinde 6.5 TL seviyesini geçerek 7 TL eşiğine dayandı.

Ekim 2018''de Brunson''un serbest bırakılmasının ardından doların ateşi düşse de 5 TL''de seyretti ve yaklaşık 6 ay boyunca 5.2 ila 5.6 TL''den işlem gördü.

İlgili Haberler