Elon Musk açıkladı: Starlink müşteri sayısında rekor artış!

Elon Musk açıkladı: Starlink müşteri sayısında rekor artış!
Elon Musk, SpaceX tarafından sunulan uydu internet hizmeti Starlink abone sayısının 1 yıldan kısa sürede 2'ye katladığını açıkladı.

Starlink 250 bin aboneye ulaştı

ShiftDelete - Elon Musk’ın yeni gözdesi SpaceX’in uydudan internet projesi Starlink, son günlerde adından bir hayli söz ettirdi. Özellikle Musk tarafından açıklanan yeni premium abonelik sistemi oldukça dikkat çekti. Ardından şirket, bir talihsizlik yaşadı. Güneş’teki jeomanyetik fırtına nedeniyle, Şubat başlarında yörüngeye gönderdiği 49 uydudan 40’ını kaybetti. Fakat her şeye rağmen, kullanıcı sayısını 2’ye katlamayı başardı. 

Elon Musk açıkladı: Starlink 250 bin aboneye ulaştı!

SpaceX CEO’su Elon Musk, 14 Şubat Pazartesi günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Starlink uydu internet hizmetini kullanan kişi sayısının 250 bini geçtiğini söyledi. Bu, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında paylaşılan verilerin neredeyse 2 katına ulaştığını gözler önüne seriyor.

Ekim 2020’de başlatılan standart Starlink internet hizmetini kullanmak isteyen müşterilerin ilk olarak 99 dolarlık bir depozito, ardından alıcı ve çanak anten içeren donanım için 499 dolarlık bir ücret ve son olarak da 200 mbps’ye kadar indirme hızlarına sahip interneti kullanmak için de aylık 99 dolarlık bir ücreti ödemesi gerekiyordu.

Bu ayın başlarında SpaceX, kayıt sayfasına daha pahalı bir paket seçeneği ekledi. Bu yılın ilk yarısında piyasaya sürülecek olan Starlink Premium kullanmak isteyen müşterilerin, donanım için (alıcı ve anten vb) 2.500 dolar, depozito için 500 dolar ve de 500 mbps’ye kadar çıkabilen yüksek hızlı interneti kullanmak içinse aylık 500 dolar bir ödeme yapması gerekiyor.

Starlink’in büyüyen müşteri tabanı, SpaceX’in halihazırda ayda yaklaşık 25 milyon dolar gelir getiriyor. Fakat bu oranla müşteri sayısını artırmaya devam ederse, Musk’ın öngördüğü yıllık 50 milyar dolarlık gelire yaklaşabilir. Yine de bunun gerçekleşeceği güne bir hayli zaman var.

Küresel çip krizi sebebiyle SpaceX, Starlink donanımın eline ulaşmasını uzun süre bekleyen müşterilerinden özür diledi. Ardından, bu sorunu 2022 içerisinde çözmek için ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.