SpaceX uzaya insan yolladı, Mehmet Metiner bakın nasıl yorumladı?

SpaceX uzaya insan yolladı, Mehmet Metiner bakın nasıl yorumladı?
SpaceX'in uzaya insanlı kapsül göndermesini yorumlayan AKP'li Mehmet Metiner, "Bana ne kardeşim? Uzaya insan göndermek Afrika'daki açların karnını doyuruyor mu?" dedi.

Elon Musk'ın kurduğu SpaceX, 27 Mayıs'ta yapılması planlanan ve hava muhalefeti nedeniyle ertelediği Crew Dragon isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesini gerçekleştirdi.

Görüntüler dünyanın 4 bir yanında merakla takip edilirken, Türkiye'de de gündem oldu.

CNN Türk kanalında Semiha Şahin'in moderatörlüğünde AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ancak Mehmet Metiner, SpaceX'in uçuş denemesini ABD'nin "Daha fazla hükmetmesi" olarak yorumlayarak, "Bana ne uzaya insan yolladılarsa? Bunu yaptıklarında Afrika'daki açların karnı mı doyuyor? Daha fazla zulmetme araçları bunlar" ifadelerini kullandı.

Metiner'in açıklaması üzerine Hakan Bayrakçı, "Bundan yüz yıl sonrayı düşün, 500 yıl sonrayı düşün, iki bin yıl sonrayı düşün. İnsanlık için uzayda var olmak çok önemli bir şey" ifadeleri ile yanıt verdi.

Metiner, "Ben bugünle ilgiliyim. 500 yıl sonrasını ne yapayım? Nerden biliyorsun 500 yıl sonrasını? Bir uzayı talan etmediğimiz kalmıştı. Şimdi orayı da talan edeceğiz. " diye konuştu.