Spikerin gözyaşları beni de ağlattı

Azerbaycan televizyonundan bir sahne...

SİHA'larımızın vurduğu Ermeni hedeflerinden dumanlar yükseliyordu...

Önce bayan spikerin sesi boğuklaşıp ağlamaya başladı, sonra da ben... 

Hem spiker kızımız hem de ben gözyaşlarımızı tutamadık...

Ben ağlamayayım da kim ağlasın?..

Sonra birlikte şükür duamız dillerimizden döküldü...

***

SİHA'ların göz yaşartan bu başarısına şahit olunca Erdoğan'ın "mutlaka uçak gemisi yapmalıyız" ısrarına da hak verdim. Savaş ve savunma sanayimizi geliştirmemiz şart, hele dünyanın gözünü diktiği bir coğrafyada yaşıyorsak.

***

Bu arada her iki tarafın da çatışmaların başlamasının ardından eli silah tutan herkesi silah altına almaya başladığını öğreniyoruz. Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın da oğlunu askere yolladığı gelen haberler arasında. Hem de Azerbaycan askerlerinin Ermeni işgalinden kurtardığı 6 köyün bulunduğu bölgeye...

***

Halk TV'nin kapatılmasından sonra onun boşluğunu dolduran KRT oldu. Bu çok kesin.

Özellikle programa alınan Azerbaycanlı konukların tamamı seçkin. Zafer Arapgirli bir ustaları da olunca yayını izlemeye doyum olmuyor. Seçilen Azerbaycanlı konukların tamamı müthiş.

KRT'de konuklar içinde saçmalayan yine bir emekli Türk subayıydı. Konusuna hakim olmadığı halde sırf konuşmuş olmak için konuşanların ekrana çıkarılması kanalın prestijine de zarar veriyor. İlgilileri uyarıyorum.

İlk ders: Korona

Okullardaki dersler menhus hastalık üzerineydi.

İlk derslerde korona virüs anlatıldı.

Öte yandan üç aşamalı Çin menşeili ilk aşı Cerrahhpaşa Tıp Fakültesi'nde yapıldı. Aşı, erkek hastabakıcıya uygulandı. Kesin sonuç bir haftayaalınacak. Asım Baştürk adlı bu gönüllü aşının üç fazını da tamamladı, işi bitirdi. Bize düşen sadece sonucun alınacağı süreyi duayla geçirmek.

Gözüme takılanlar 

Lerzan korktu:

Güzel yüzlü Lerzan Mutlu bugünlerde fazla endişeli. Sık sık Dr. Gürkan Kubilay'ı çağırıp moral motivasyon depolatıyor. Arada Harika Avcı'nın, Harun isimli evlatlığına para kaptırdığını öğreniyoruz. Baba tiplerinin en eskilerinden Ali Sürmeli'nin beyin kanaması geçirdiği de Uçan Kuş'da gündeme getiriliyor.

Yiye yiye:

Show TV'de tombul mankenlerin yarıştırıldığı Doya Doya programında 10bin TL'lik çeki bu hafta Rabia haketti. Onu en çok destekleyen ise Uğur oldu.

Ersoy kayboldu:

Kuaförüm Sensin programında bugünlerde Diva yok... Başına bir şeymi geldi?.. Yoksa tembelcilik tavrı mı depreşti?..

Yerinde sayıyor:

Müge Anlı Tatlı Sert'ini aynı tempoda götüremiyor. Babalar ve evlatlara takıldı kaldı. 3 yıldır bir ailenin baba ve evlatlarıyla uğraşıyor. 23 yaşındaki Hazan Kiraz için bunca zaman sürdürdüğü çabalara rağmen bir adım ilerleme elde edemedi. Yıllardır Kiraz ailesinin elinden kurtulamıyor. Bu da kötü puan.

Oğlundan yakışıklı:

30 Dakika programında eski dostum, arkadaşım Selçuk Ural'ı izleyip müthiş şarkılarını hasretle dinledim. Oğlu Hakan darılmasın ama babası kendisinden daha yakışıklı ve yıllar sesinden de hiç bir şey alıp götürememiş. Nice sağlıklı uzun ömürler dilerim sevgili arkadaşıma.

Günün sözü:

Çırpınırdı Karadeniz, bakıp Türk'ün bayrağına. Ahmed Cevad Ahundzade

 

 

Yazarın Diğer Yazıları