Spor Medyasının Sicil Amiri Aytunç Akın Konyaspor'u bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı

Spor Medyasının Sicil Amiri Aytunç Akın Konyaspor'u bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Alanyaspor sahasında Konyaspor'u 5-1 mağlup etti. Ligde 4 maçtır galibiyete hasret olan Konyaspor, 49 puanda kaldı zirve yarışında yara aldı.

Spor Toto Süper Lig''in 27. haftasında Aytemiz Alanyaspor, Konyaspor’u konuk etti. Karşılaşma ev sahibi ekibin 5-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Alanyaspor''a galibiyeti getiren golleri, 26. dakikada Adil Demirbağ (kendi kalesine), 33. dakikada Umut Güneş, 38. dakikada Diedhiou, 43. dakikada Novais ve 86. dakikada Oğuz Aydın kaydetti. Konyaspor''un tek golü ise 11. dakikada Abdülkerim Bardakçı''dan geldi.

Ligde 4 maçtır galibiyete hasret olan Konyaspor, 49 puanda kaldı zirve yarışında yara aldı. Alanyaspor ise bu sonuçla puanını 43''e çıkardı.

MAÇTAN NOTLAR:

7. dakikada Zymer Bytyqi’nin ceza sahası içerisinden sert vuruşunda top yandan dışarı gitti.

11. dakikada ceza sahasına yapılan ortada topla buluşan Abdulkerim kafayla topu ağlara gönderdi. 0-1

25. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Candeias''in sert şutu ağlara gitti. 1-1

33. dakikada Alanyaspor serbest vuruş kazandı. kaleyi karşıdan gören bir noktadan Umut Güneş''in vuruşunda top köşeden filelerle buluştu. 2-1

35. dakikada ceza sahası içinde Skubic topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi.

38. dakikada beyaz noktanın başına geçen Diedhiou topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 3-1

43. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun topla buluşan Novais''in aşırtma vuruşu filelere gitti. 4-1

50. dakikada Konyaspor atağında sol kanattan Guilherme ceza sahasına ortaladı. Topa iyi yükselen Ahmed Hassan kafayla topu ağlara gönderdi. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyen hakem Volkan Bayarslan, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

66. dakikada Konyaspor''un yedek kulübesinden kaleci Eray Birniçan itirazları sonucu kırmızı kart gördü.

79.dakikada Alanyaspor üst üste pozisyonlar yakaladı. Ani gelişen Alanyaspor atağında atılan uzun topla ceza sahasına giren Eduardo''nun vuruşunda kaleci Sehic topu çıkardı. Pozisyonun devamında Efkan Bekiroğlu''nun ceza sahası yayı bölgesinde çektiği sert şutunda, kaleci Sehic meşin yuvarlağı bir kez daha uzaklaştırdı.

86. dakikada Alanyaspor farkı 4''e çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Oğuz Aydın, rakip ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun rakip takım oyunculardan sıyrılarak, kaleyi sol çaprazdan gören yerde çektiği şutta, top filelerle buluştu: 5-1.

Karşılaşmayı Aytemiz Alanyaspor 5-1 kazandı.

DEĞERLENDİRME:

Konyaspor gelecek hafta sahasında Galatasaray''ı konuk edecek. Zaten dört maçtır kazanamayan bir Konyaspor vardı. Önümüzdeki hafta da kaybetmeleri durumunda ikincilik için bekleyen çok takım var. Galatasaray maçı kritik önem taşıyor.