Spotify kapatılıyor mu? RTÜK üyesi İlhan Taşçı açıkladı

Spotify kapatılıyor mu? RTÜK üyesi İlhan Taşçı açıkladı
Lisans başvurusu yapmadıkları için Spotify’a 72 saat boyunca süre verilirken RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, “Erişimin engellenmesi kaçınılmaz bir yere doğru gidiyor” dedi.

Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’ın haberine göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans başvurusu yapmadıkları gerekçesiyle Spotify ve Foxplay'in de aralarında bulunduğu 4 internet sitesine 72 saat süre verdi.

RTÜK’ten yapılan duyuruda, 'www.medyaporttv.com', 'www.paylasfm.com', 'https://open.spotify.com' ve 'https://www.foxplay.com.tr/' internet sitelerinin, yayın lisansı almadan yayın hizmeti yaptığının tespit edildiği belirtildi.

RTÜK tarafından gönderilen erişim engeli uyarısının ardından RTÜK uyarısı İlhan Taşçı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erişimin engellenmesinin kaçınılmaz bir yere doğru gittiğini belirten Taşçı, "Sosyal medya yasası kapsamında Spotify, lisans yükümlülüğünü an itibarıyla yerine getirmediği için 72 saatlik süre verilmiş durumda. RTÜK ile temasa geçerek hazırlıklarını tamamladıktan sonra başvuracaklarını bildiren platformlar var. Spotify ile ilgili bir temas kurulamamış ve bir muhattap bulunamamış. Çünkü Spotify'ın şu anda Türkiye'de bir temsilciliği bulunmuyor. Eğer 72 saatlik süre içerisinde bu durumda bir değişiklik olmazsa yani yasada belirtilen lisans yükümlülüğünü yerine getirme noktasında bir girişimleri bulunmazsa yasada bulunan açık yüküm gereğince RTÜK idaresi Ankara Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak Spotify'ın lisans yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle erişimin engellenmesini talep edecek. Umarım bu 72 saat içerisinde bir bağlantı noktası bulunur ve yasada belirtilenler gerektiği şekilde yerine getirilerek sorun aşılmış olur. Diğer türlü bu aşamada erişimin engellenmesi kaçınılmaz bir yere doğru gidiyor" dedi.