''Uygulamayı silin'' kampanyası yapılmıştı. Spotify kullanıcı sayısını açıkladı

''Uygulamayı silin'' kampanyası yapılmıştı. Spotify kullanıcı sayısını açıkladı
Popüler müzik uygulaması Spotify, abonelerinin sayısını açıkladı. Geçtiğimiz yıl Joe Rogan'ın Covid ile ilgili yanlış bilgiler vermesi sebebiyle “üyeliğini iptal et ve Spotify’ı sil” kampanyası başlamıştı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; geçen sene Joe Rogan, kendi hesabından Covid ile ilgili yanlış bilgiler içeren podcast paylaşmıştı. Bu da sosyal medyada infial uyandırmıştı ve insanlar  “üyeliğini iptal et ve Spotify’ı sil” kampanyaları başlatmıştı. Konuyla ilgili ünlü şarkıcı Neil Young, bir yazı yayınlamış ve yanlış bilgi yayan Joe Rogan''la aynı platformda olmak istemediğini, Spotify yöneticilerinin derhal kendi müziklerini silmesini talep etmişti.

Bu olaylara rağmen Spotify bir istatistik yayınladı. Veriler Spotify''ın abonelerinde artış yaşandığını açıkladı. 

ÜCRETLİ ABONE SAYISI BİLE 182 MİLYON. BİRDE BUNUN ÜCRETSİZ KULLANIMI VAR

Spotify, ücretli abone sayısının 2 milyon artarak 182 milyona yükseldiğini açıkladı. Aylık aktif kullanıcı sayısı, geçen yılın verilerine göre 406 milyondan yüzde 19 artışla 422 milyona yükseldi. Yani sosyal medyadaki tartışmalara ve kampanyalara rağmen Spotify, ücretli aboneleri artış gösterdi.

Spotify, Mart ayının sonunda Rusya’dan çekildi. Çekilme nedenini ise Ukrayna işgalinden sonra kabul edilen sahte haberlerin yayılmasını 15 yıla kadar cezalandıran içerikli yasa olarak gösterdi. Şirket, Rusya’daki hizmetlerinin Nisan ayına tamamen kapanacağını belirtti. Platform, Nisan ayının sonunda 2 milyonun üzerinde hesap sayısıyla bağlantı kesintisi bekliyor.

İlgili Haberler