Starship'in test uçuşlarına "2-3 ay" içinde başlanacak

Starship'in test uçuşlarına "2-3 ay" içinde başlanacak
SpaceX CEO'su Elon Musk, Ay ve Mars’a turist götürmeyi planladığı Starship gemisinin prototip roketlerinin “2 ila 3 ayda” uçacağını ifade etti.

SpaceX, hem Teksas hem de Florida tesislerinde paralel olarak iki Starship prototipi geliştiriyor. Her iki takım da kendi roketini bağımsız olarak geliştiriyor. Musk, bunun şirket içi rekabet duygusunu artırdığına ve görevde birlikte çalışan tek bir ekiple mümkün olamayacak bir ilerleme kaydettiklerine inanıyor.

Bu ayın başlarında, Musk, Starhopper'ın açılış testinin 16 Temmuz Salı günü gerçekleşeceğini açıklamıştı. Ancak bu testlerde beklenmedik bir olay yaşandı ve Starhopper'ın motoru bir anda alevler içerisinde kaldı. 

Musk daha sonra Twitter'da bunun bir “test sonrası yakıt sızıntısı” sonucu olduğunu ancak alt ölçekli Starhopper'ın kendisinde önemli bir hasar olmadığını söyledi.

SpaceX CEO’su daha sonra test için ileri bir tarihi işaret etti. Bu kesinlikle, şirketin daha eksiksiz bir Starhopper prototipi için zaman kazanmasını sağlayacaktır.

Bu ilk test “alt-orbital” uçuşlar olacak, Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, orbital testlerin bugünden 2-3 ay sonra yapılacağını belirtti ve devamındaki 3 aylık süreçte de testlerin devam edeceğini söyledi. Görünen o ki en iyi ihtimalle Starship’in en erken orbital test uçuşları için gerekli süre 6 ay.

Musk ayrıca Starship'in nasıl fırlatılacağı hakkında da bazı detaylar paylaştı, şu anda Falcon 9 ve Falcon Heavy'nın yaptığı gibi başka bir sitede yapım aşamasında olan bir fırlatma yapısı kullanacak.