Su kaynakları artık Azerbaycanlıların

Azerbaycan-Ermenistan savaşında en önemli hedefe ulaşıldı. Bu bölgenin en önemli su kaynakları artık Azerbaycan güçlerinin eline geçti.

Böylece Türklerin su sıkıntısı kalmadı. Eskiden Ermenilerin elinde olan Nahcıvan'daki Azerbaycan Türklerinin su kaynaklarının vanalarını şimdi bizimkiler açıp kapatıyor. Bu durumdan fevkalade mutluyuz. Her gün yeni köyler ele geçirilirken bu en önemlisiydi. Ayrıca imha edilen Ermeni silahları, top ve teçhizatı inanılır gibi değil. Son günlerde bir defada ele geçirilen en kıymetli ganimet tam 1.5 milyar avro değerinde.

Bu arada, hükümetin minik destekçisi Devlet Bahçeli'nin de nihayet Ermenilere verip veriştirmesi de önemli gelişmelerden.

Ekranın uçanları

Kuşlar Grubu'nda bir de müthiş bir bindirme yaptı -Uçan Kuş ve Sokak Kuşu-

Barış Yarkadaş, gazeteci Rahim Er, Prof. Dr. Emre Alkin gibilerle bir araya gelindi. Bu isimler fevkalade uyumlu konuştular. Bu iki ekranda işler çok iyi gitmekte. Bu iki ekran benim dikkatimi çekmekte. Ya sizin!

Enflasyon konusu

En çetrefilli konumuz enflasyona gelmeden önce Pof. Dr. Emre Alkin'in "toprağa ekecek buğdayımız bile yok" tespiti üzerinde çok durup düşünülmesinden yanayım. Alkin, devamla şunları söyledi: "Elimizde hiçbir şeyimiz yok. Hatta enflasyonu oturup bizzat hesapladım. Gerçek enflasyon yüzde 17.7'dir. Bunu kabullenmeliyiz."

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı ise 11.75... Gelin de çıkın işin içinden...

Yandaş prenses

Merve Şebnem Oruç'u mutlaka izliyorum. Bu kadar sadık hükümet yanlısı yok. Pardon. Bir başkası da Takvim'in Ankara temsilcisi. Onun için bir örnek verebilirim. Oral Çalışlar'a kızıp 'senle de hiç konuşulmuyor'u rahatlıkla söyleyebiliyor.

Bir de kadınları yerden yere vuran bir kadın düşmanı tıp doktorunun konuşması da araya sıkıştırıldı.

Aynı şeyler bayıyor

Candaş Tolga Işık'ın son söyleşisinde Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Aynı şeyleri tekrarladılar. Size açıkça bir şey söylemek istiyorum; hazırlıksız hazırlanan programlar kabak tadı veriyor. Böyle olunca konu da, konuk da araya gidiyor.

KISA... KISA...

Doya Doya Moda alıştığımız yapımlardan. Hani şu şişkoların rol aldığı yapım. Bu hafta TV 8'deki programda 100 puanla Sabiha birinci oldu ve kolyeyi kazandı. Doya Doya Moda diyor ama berbat giyimler. Koca popolar ile en ucuz işi götürenler yarışıyor.

*

TRT Spor'daki futbol maçları geçiş dönemi pek fark etmiyor. Fatih Murat, Galatasaray ve Fenerahçe'yi ihya etti.

Haftanın kazançlıları kesinlikle mutlu oldular.

*

NTV, Halkın Sanatı'nı anlatırken Dilek Hanif'i geçiştirmeyelim. Bu aralar İzmir daha doğrusu Seferihisar'ın etrafında tur atıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

En büyük suçlar gerekli olanı değil de, fazla olanı elde etmek için işlenir. Aristoteles

 

Yazarın Diğer Yazıları