Suat Arslanboğa'nın sözleşmesi neden feshedildi?

Suat Arslanboğa'nın sözleşmesi neden feshedildi?
TFF'nin Suat Arslanboğa'nın profesyonel sözleşmesini feshetmesinde, Adem Ljajic'in kendisine yönelik sert itirazına sessiz kalması ve hakemlik itibarını düşürmesinin neden olduğu öne sürüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu dün yaptığı yönetim kurulu toplantısında flaş bir karara imza attı.

Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe maçındaki kural hatasını görüşmek için toplanan TFF, beklendiği üzere tekrara gerek olmadığı kararını verdi.

Ancak kimsenin beklemediği açıklama Suat Arslanboğa için yapıldı. Yönetim, Alanya-F.Bahçe maçında VAR hakemi olan, bir hafta sonra 23 Eylül'de Vodafone Park'ta Beşiktaş-Başakşehir karşılaşmasını yöneten Suat Arslanboğa'nın profesyonel sözleşmesini feshetti. Arslanboğa karşılaşmada kendisini iten Beşiktaşlı Adem Ljajic'e kırmızı kart vermediği ve ilk yarının sonunda Beşiktaşlı Douglas'ın yaptığı faulü Başakşehirli oyuncuya verdiği için yoğun tepki almıştı. Bu pozisyon için VAR'a gitmek yerine ilk yarıyı bitirmesi de eleştirileri alevlendirmişti.

İŞTE O POZİSYONLAR

1. Başakşehirli Gulbrandsen ve Beşiktaşlı Douglas topa birlikte hareketlenmiş, Douglas gerisinde kaldığı Gulbrandsen'i göğsünden tutup engellemeye çalışırken iki oyuncu da yerde kalmıştı. Başakşehirli futbolcular kırmızı kart beklerken Arslanboğa faulü Beşiktaş lehine vermişti.

2. Adem Ljajic ile Suat Arslanboğa çarpışmış, Ljajic sinirlenip Arslanboğa'yı iterek tepki göstermiş ve sarı kart görmüştü