Şule Çet davasında karar çıktı!

Şule Çet davasında karar çıktı!
Üniversite öğrencisi Şule Çet'in cinayete kurban gitmesiyle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, sanıklardan Çağatay Aksu'ya ‘kasten öldürmek’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, Berk Akand'a ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet'in ölümü hakkındaki devam eden davada bugün 6. duruşma Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şule Çet'in ölümü davasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu'nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand'ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti.

Davanın geçen duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı sanıklardan Çağatay Aksu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet ve “cinsel saldırı” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçundan 39 yıla, Berk Akand’ın ise bütün bu suçlara yardımdan 31 yıla kadar hapsini istemişti.

ŞULE ÇET'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Duruşma sonrası açıklama yapan Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım şunları söyledi:

"Karar her ne kadar yüreğimize su serpse de istediğimiz bir karar değildi. nitekim Türk Ceza Kanunu'ndaki 62 indirimini uygulandı. Kızına sahip çıksaydın diyen bir zihniyete bunun uygulanmaması gerektiğini söyledik. Maalesef ki mahkeme bu noktada takdiri indirimi uyguladı. Hükümde Çağatay Aksu kasten öldürmeyi bir suçu gizlemek amacıyla yaptığından dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Buna 62 indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çevrildi. Aynı şekilde Berk Akand da tüm bu suçlara yardım eden sıfatıyla katıldığından dolayı toplamda 18 yıl 9 yıl hapis cezası aldı. Bu bit yıldır süren bir adalet süreciydi. Bu noktada sizlerle beraber barolarla, STK’larla aklınıza gelebilecek herkesle birlikte mücadele ettik. Artık mahkeme son noktayı koydu. Bizim için buruk bir sevinç. Bir babanın acısına bir nebze su serpti. Ama gelinen noktada bu kararı istinafa taşıyacağız. Takdiri indirimin uygulanmaması gerektiğini düşünüyorduk. Mahkeme bu noktada bizden farklı düşündü."

İlgili Haberler