Süleyman Soylu vatandaşlık verilen Afgan sayısını açıkladı; bu sözlerle savundu

Süleyman Soylu vatandaşlık verilen Afgan sayısını açıkladı; bu sözlerle savundu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında, 39 bin 294 Afgan’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini açıkladı. Soylu, Türkiye’yi saran sığınmacı sorununu, “Avrupa da alıyor” diyerek savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerini paylaşan Soylu, 39 bin 294 Afgan’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini açıkladı.

SOYLU''DAN SAVUNMA: AVRUPA DA ALIYOR

Soylu, Türkiye’deki sığınmacı krizini ise şu sözlerle savundu:

- “Avrupa, Doğa Avrupa’dan genç nüfus transfer ediyor mu? Ediyor. Doğu Avrupa’nın genç nüfusunu emiyor. Niçin emiyor? İhtiyacı var. Suriye’den ve Afganistan’dan da gelenleri seçerek alıp çalıştırıyor mu? Çalıştırıyor. Niçin? Ekonomisini döndürebilmek için, üretiminin sürdürülebilirliğini ve devamlılığını sağlayabilmek için.”

- “Avrupa bir de farklı kültür enjekte etmeye çalışıyor. Yani dünyanın içerisindeki farklı kültürleri, kendi kültürleri ile beraber bütünleştirmeye çalışıyor. Peki Türkiye’ye bugün gelen yarın dönecekler sadece külfetleri mi var? Hiçbir nimetleri yok mu? Bize sağladıkları bir katkı yok mu? Ha bunu iş insanları söylemiyorlar, söylemeyecekler. Ama bana “Aman ha! Sakın Afgan çobanlara yakalama kararı çıkarmayın.”

yenicaggazetesi.com.tr

İlgili Haberler