Süper Lig yayın ihalesi krizinde yeni gelişme

Süper Lig yayın ihalesi krizinde yeni gelişme
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile beiN Sports arasında son üç yılda büyük bir krize dönüşen Süper Lig yayın ihalesinin nihayete erdirildiği iddia edildi.

İstediklerini aldılar

Hürriyet''ten Tahir Kum''un haberine göre, TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan uzun müzakereler sonrası anlaşmaya varıldığı öne sürüldü. İddiaya göre, yayın krizi, yine yayıncı kuruluş BeIN Sports''un istediği şekilde sonuçlandı.

YAYINCI KURULUŞUN İSTEDİĞİ OLDU

3 milyar TL talep eden kulüpler, beiN Sports’un kararlı tutumu sonucu 2 milyar 675 milyon TL’ye ‘Evet’ dedi. 350 milyon TL zam bekleyen Süper Lig kulüpleri, 25 milyon TL’lik farka razı oldu.

''EVET'' DEMEK ZORUNDA KALDILAR

Ana sözleşme gereği, yayıncı kuruluştan 2021-22 sezonu için 3.3 milyar TL bekleyen ve bu talebini en son 3 milyar TL’ye çeken Süper Lig kulüpleri, beiN Sports’un ısrarlı tutumu sonunda 2 milyar 675 milyon TL’ye ‘Evet’ demek zorunda kaldı.

DETAYLAR BELLİ OLDU

2020-21 sezonunda yayıncıdan 2 milyar 650 milyon TL alan kulüplerin 350 milyon TL’lik zam beklentisinin böylelikle sadece 25 milyon TL’si gerçekleşmiş oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Nihat Özdemir ile beiN Sports CEO’su Yousef Al-Obaidly arasında 2021-22 sezonu için 2 milyar 675 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. Anlaşma gereği sezonluk ücretin yüzde 25’ini peşin ödemesi gereken yayıncı kuruluş, bu paranın bir kısmını hesaba yatırırken, kalan bakiyeyi 30 Ağustos’a kadar tamamlayacağına dair söz verdi.