Sürekli dışarıdan yemek sipariş edenlere kötü haber

Sürekli dışarıdan yemek sipariş edenlere kötü haber
Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen son araştırmada, dışarıda veya dışarıdan eve sipariş ederek yemek yiyen kişilerin ölüm riskinin daha fazla olduğu ortaya konuldu.

Sürekli dışarıdan yemek sipariş edenlere kötü haber

Bilim insanları, son gerçekleştirdikleri araştırmada, sağlıksız beslenmenin insan üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Daha önceye kadar dışarıdan yemek yeme ile yüksek ölüm riski arasında herhangi bir bağlantı bulamayan bilim insanları, son gerçekleştirdikleri açıklamada dışarıdan yemek sipariş etmeyle yüksek ölüm riski arasında bağlantı buldu.

Dışarıda yemenin ölüm tehlikesiyle ilişkisine bakan araştırmacılar; dışarıda çok sık yemek yemenin, tüm sebeplerden kaynaklı ölüm tehlikesinin artışıyla önemli derecede bağlantı olduğuna karar verdi. Ortaya çıkan bu bağlantı, konu üzerinde daha fazla araştırma yapılmasını gerektiriyor. Sonuçlar Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics bülteninde yayımlandı.

LOKANTA ENDÜSTRİSİ SATIŞLARI ARTMIŞ

ABD Tarım Bakanlığı, geçenlerde Amerikalıların dışarıda yenen besinlerden sağladığı günlük enerji alımının 1977-1978’de yüzde 17 iken, 2011-2012’de yüzde 34’e yükseldiğini tahmin etmiş. Aynı süre içerisinde, lokantaların sayısı da sabit bir şekilde artmış ve lokanta endüstrisinin satışlarının ise önemli miktarda arttığı tahmin edilmiş.

LİF VE ANTİOKSİDAN DEĞERİ AÇISINDAN ZAYIF 

Bazı lokantalar yüksek kaliteli gıdalar sunsa da evden uzakta hazırlanan yemeklerin besin kalitesi (özellikle de fast food zincirlerinde), evde hazırlanan yemeklere göre genelde daha düşük. Şimdiye kadar toplanan bulgular, evden uzakta yenen yemeklerin enerji yoğunluğu, yağ, sodyum bakımından yüksek fakat meyve, sebze, tam tahıl ile besinsel lif ve antioksidanlar gibi koruyucu besinler yönünden düşük olduğunu göstermiş.