Sürgünler Kraliçesi Prof. Dr. Aysel Sadak İltaş 3. kez TRT'ye döndü

Sürgünler Kraliçesi Prof. Dr. Aysel Sadak İltaş 3. kez TRT'ye döndü
Milletvekili adayı olduktan sonra TRT'den mesleğini yapamadığı Diyanet İşleri Başkanlığı'na tayin edilen gazeteci Prof. Dr. Aysel Sadak İltaş, açtığı davayı 3. kez kazanarak yeniden TRT'ye döndü. İltaş, başından geçen olayları da "Herkesin Bir Mesel’i Var” adlı kitapta topladı.

Sürgünler Kraliçesi Prof. Dr. Aysel Sadak İltaş 3. kez TRT'ye döndü

Başına gelecekler roman olacak cinsten insanlardan biri olan Prof. Dr. Aysel Sadak İltaş, hem davasını kazandı hem de dava sürecinde yaşadıklarını "Herkesin Bir Mesel’i Var” adlı romanda anlattı. 

Kars Press''ten Melih Şahin''in haberine göre İltaş, TRT''ye dönmek için verdiği mücadeleyi 3. defa kazanarak, yeniden kurumun kapısından girme şansı elde etti. Kars’ın renkli simalarından çok yönlü Gazeteci Aysel Sadak İltaş, CHP’den Milletvekili adayı olduktan sonra başına gelmeyen kalmadı. Dr. Aysel Sadak İltaş, son yıllarda TRT’de Haber Dairesi bünyesinde gazeteci olarak çalışıyordu.

BİRÇOK HABERDE İMZASI YER ALDI 

Parlamento Muhabiri olarak birçok liderin bakan ve milletvekillerinin, siyasi ve bürokratın haberini yaptı. Birçok ülkede de haber takibinde bulunan Aysel Sadak İltaş, siyasete atılıp geri döndüğünde birçok kapının kapandığını gördü ve sık sık ilgisi olmayan birimlere atandı. Bu birimlerden biri de Diyanet İşleri Başkanlığı oldu. Başından geçenleri “Herkesin Bir Mesel’i Var” adlı kitabında yayınladı.

ANKARA MÜFTÜĞÜLÜ''NDE GÖREVLENDİRİLDİ

Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü, İTÜ Devlet Konservatuarı, Bakü Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren, İTÜ İletişim Fakültesinde master yapan, Kars’ta tanınmış Sadak ailesinin kızı olan Aysel Sadak İltaş; Milliyet, Günaydın ve TRT’de çalıştı. Refahyol Hükümeti döneminde yazdığı bazı yazılar gerekçe gösterilerek işten atıldı. Bir süre Erzurum’da İletişim Fakültesi’nde ve 4 yıl Azerbaycan Journailstka Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra davasını kazanarak TRT Haber Dairesinde göreve başladı. Başarılı gazeteciliği ile dikkat çeken Aysel Sadak İltaş, 1996 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından haber programcısı ödülünü aldı. Azerbaycan ve Bosna’da savaş muhabirliği yapan, birçok ülkede görev alan Sadak İltaş ulusal ve uluslararası ödüllere sahip. Karslı gazeteci Aysel Sadak İltaş, 2015 yılında Kars’tan CHP Milletvekili adayı olduğu için görevinden ayrılınca geri dönüşünde TRT Haber Dairesinden Radyoya transfer edilmişti. 2018 yılında CHP’den yeniden aday gösterildi. Görevine geri döndü ve 3 ay sonra da “ihtiyaç fazlası personel” kodu ile Diyanet İşleri Başkanlığına sürgün edildi ve Ankara Müftülüğü’nde görevlendirildi. 

"BİLDİĞİM DOĞRU YOLDAN VAZGEÇMEM"

Karslı Gazeteci Sadak İltaş; TV ve radyosu olmayan, gazete ve dergi çıkmayan yerde muhabir olarak çalışıyordu. Eski görevine iadesi için dava açan Aysel Sadak İltaş,“Etik çalıştığım için bunlar başıma geldi. Dürüst çalışan insan olanın başı beladan sıkıntıdan uzak olmaz. Ben bildiğim doğru yoldan kesinlikle vazgeçmem, mesleğimin icabı da budur” diyor. 1996 yılında Bosna ve Azerbaycan savaşlarını konu alan ”Savaşın Çocukları” adlı haber programı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından haber yapımcı ödülü alan Gazeteci Sadak İltaş, mesleğine uygun olmayan bir kuruma da, bıktırıp, pes ettirmek amacıyla sürgün edildiğini ileri sürdü.

Son atamadan dolayı da durumu mahkemeye ileterek dava açtı. Mahkeme de haksız atama yapıldığına, eski görevine iade edilmesine karar verdi. Önümüzdeki günlerde eski görevine mahkeme kararı ile dönecek olan Sadak İltaş, yıllar önce de Kars’ta yayınlanan Ölçek Gazetesi’nde bazı olumsuz icraatları yayınladığı için soruşturma geçirmişti.

BAŞINA GEÇENLERİ BABASINA DA ANLATTI

Geçtiğimiz günlerde memleketi olan Kars’a gelerek oğlu Dağhan ile yakınlarını ziyaret eden Aysel Sadak İltaş, merhum babası Eski Ağır Ceza Reisi Hakim Şirzat Turan Sadak’ın kabrini ziyaret edip dua etti ve başına gelen sıkıntıları da babasına anlatarak "Baba, sen yaşasaydın başıma bunlar gelmezdi. Yaşadığım sıkıntıların hesabını öteki dünyada sen sor" şeklinde serzenişte bulundu. Öte yandan, Aysel Sadak İltaş’ın başına gelenler ise Kars’ta siyasi çevrede ve basın çevresinde tepki topladı. Sadak''ın çıkardığı “Herkesin Bir Mesel’i Var” adlı kitap da kısa sürede tükendi. 

Kaynak: Kars Press 

 

İlgili Haberler